Financieel

Waarom een kantoor huren

Een kantoor is één van de grootste lasten van een bedrijf. Maar kantoren kunnen niet allen gekocht worden, maar ook gehuurd. Het huren van een kantoor heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kopen. Deze voordelen worden hieronder behandeld. Op zoek naar een huur kantoor in Oost-Vlaanderen? Kijk dan zeker bij: Kantoor te huur Waasland 

Minimale financiële lasten 

Een van de belangrijkste voordelen van het huren van een kantoorruimte is dat het u, de bedrijfseigenaar, in wezen ontlast van alle financiële verantwoordelijkheid als het gaat om het betalen voor routineonderhoud van het gebouw. Tenzij u of uw personeelsleden zich schuldig maken aan misbruik van de geleverde apparatuur; het vernietigen van privé- of commercieel eigendom; of het gebouw op enigerlei wijze beschadigen, dan bent u technisch niet aansprakelijk voor het dekken van de kosten. Regelmatig onderhoud omvat zaken als het opnieuw schilderen van muren, het repareren van defecte apparatuur, het schoonhouden van de badkamers en het sanitair, enz. De verhuurder is ervoor verantwoordelijk dat alle kantoorapparatuur die hij levert in goede staat verkeert en dat het pand schoon en veilig wordt gehouden. Als u zich zorgen maakt over de manier waarop het gebouw wordt beheerd, kunt u altijd bij hen terecht om uw zorgen kenbaar te maken. 

Meer strategische en financiële flexibiliteit 

In dat opzicht zorgt het huren van een kantoorruimte ook voor meer strategische en financiële flexibiliteit voor uw bedrijf. Dit betekent dat u meer van uw energie, tijd, geld en middelen kunt besteden aan het helpen bloeien en succesvoller worden van uw bedrijf, in plaats van u zorgen te maken over het maken van maandelijkse hypotheekbetalingen of het uitstippelen van geld voor onverwachte reparaties. Omdat u niet vastzit aan een permanente investering in onroerend goed, heeft u de vrijheid om rond te shoppen en nieuwe locaties te vinden die in de toekomst misschien beter bij uw bedrijf passen, of dat nu gaat om inkrimping of uitbreiding. 

Behoud meer werkkapitaal 

Meer financiële flexibiliteit betekent ook dat u meer werkkapitaal kunt behouden dat uw bedrijf verdient, waardoor er meer ruimte overblijft om hardwerkende en verdienstelijke werknemers te promoten en de nodige aanpassingen aan uw algehele bedrijfsmodel aan te brengen. Het geeft u de vrijheid om uw zuurverdiende geld uit te geven op een manier die past bij de behoeften van uw bedrijf, in plaats van een hypotheek te betalen op basis van variabele rentetarieven die kunnen stijgen naarmate de markt blijft veranderen. 

Brengt een professioneel imago over 

Vooral kleine bedrijven, startups en freelancers kunnen de voordelen van het huren van kantoorruimte plukken, omdat het hen een goede thuisbasis geeft waar ze zaken kunnen doen en een sterk professioneel imago overbrengt op potentiële klanten en toekomstige werknemers. De realiteit is dat het houden van vergaderingen in lawaaierige openbare plaatsen zoals restaurants en coffeeshops het gewoon niet meer volstaat. 

Similar Posts