Carriere

Hoe kun je het beste bijscholen als je in de ouderenzorg werkt?

In de ouderenzorg zijn veel medewerkers nodig. Natuurlijk denk je dan direct aan werken als verzorgende of verpleegkundige. Hier zijn ook erg leerzame e-learnings voor. Zo kun je bij E-learning Made Easy een e-learning zorg volgen. Maar wist je dat er ook veel mensen nodig zijn om ouderen te ondersteunen bij huishoudelijke hulp?

En het gekke is: pas de laatste tijd dringt het bij de gemeentes, die deze zorg financieren, door dat hier toch echt kennis voor nodig is. Hallo heren, waar hebben jullie al die tijd gezeten? Alsof je als vrouw wordt geboren met kennis van het huishouden. Natuurlijk! Nee, niet dus.

Met het ‘Stof genoeg compleet pakket’, dat je bij E-learning Made Easy kun kopen, leren cursisten eigenlijk alles wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Natuurlijk over schoonmaken. En over bejegening. En over arbo. Om maar een paar voor de handliggende onderwerpen te noemen. Maar er zit meer in het pakket.

Bijvoorbeeld de e-learning Signaleren. Daarin leer je als cursist hoe je signaleert en wat je vervolgens met een signaal doet. Want natuurlijk heb je je ogen als huishoudelijke hulp niet in je zak zitten. En dan is het fijn als je weet wat je ermee kan.

Daarnaast komen ook Omgaan met dementie en bijvoorbeeld Veilig werken met cytostatica aan de orde. Want steeds meer mensen met een kankerbehandeling mogen deze (gedeeltelijk) thuis doen. Maar dat zijn geen fijne middelen. Wist je dat deze medicatie via zweet en huidschilfers wordt uitgescheiden en vaak wel tot 14 dagen een gevaar is voor de gezondheid? Toch iets om rekening mee te houden. In de e-learning leer je natuurlijk precies hoe je dat doet.

Het fijne van e-learning is dat je snel door de lesstof kunt gaan over onderwerpen waar je alles al van weet. En dat je je tijd kunt nemen voor onderwerpen die nieuw voor je zijn of die je lastig vindt.

Similar Posts