Business Carriere Ondernemen

Groei in persoonlijke ontwikkeling met een business coach

Als je wilt oogsten zul je eerst moeten zaaien, dat is een typische dooddoener die je als ondernemer vast ooit gehoord hebt. Er is op zich niets mis met deze stelling, om rendement te behalen zul je zeker een investering moeten maken. Het probleem is dat er veel ondernemers zijn die zoveel in hun bedrijf steken dat ze er zelf aan onderdoor gaan. Ze realiseren zich niet dat zij zelf het zaad zijn waar de zaak door groeit. Kijk niet alleen naar je bedrijf, vergeet niet om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Dan oogst je meer dan je ooit had kunnen denken!

 

Voedingsrijke bodem of verschroeide aarde?

We begonnen deze pagina met een bekende uitdrukking, hier is nog een term die je misschien wel ooit gehoord hebt; scorched earth. Dit betekent letterlijk ‘verschroeide aarde’. Het is een militaire strategie waarbij alles met de grond gelijk wordt gemaakt zodat de vijand er geen gebruik van kan maken. In de zakelijke wereld kan het staan voor een bedrijf dat doelbewust de markt verziekt om de concurrentie geen kans te geven. Zoals vaak het geval is binnen het bedrijfsleven schuilt het grootste gevaar binnen de organisatie, door de kern van de zaak uit te hollen blijft er niets over dan een lege schil zonder inhoud. Deze leegte ontstaat als er te veel wordt geïnvesteerd in de organisatie maar juist te weinig in de mensen die er werkzaam zijn. Dit kan het personeel zijn, ook in de directie kan er sprake zijn van ‘verschraling’ door bijvoorbeeld werkdruk die veel te hoog ligt.

 

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Na die tegeltjeswijsheid uit de eerste alinea en de historische term uit de tweede gooien we er nog een reclameslogan van vroeger tegenaan; “ook voor het eten neem je nèt te weinig tijd.” Die komt van Rennie, een merk producten tegen brandend maagzuur, iets waar mensen met een snelle leefstijl en stress wel bekend mee zullen zijn. De huidige slogan is trouwens “liefde maakt blind, maar je neus ruikt nog steeds een wind”, die staat in de top tien van slechtste slogans van 2020. Maar we hebben het dus over een gebrek aan tijd, dit onderwerp zal je vast wel bekend voorkomen. Die winderigheid misschien ook, maar daar gaan wij verder niet over…

 

Jezelf ontwikkelen doe je niet alleen

Met Rennies kom je misschien van je winderigheid af, toch los je hier onderliggende problemen niet mee op. Het is namelijk zo dat veel lichamelijke probleem zoals spierpijn, maagklachten en vermoeidheid vaak een gevolg zijn van mentale spanning en werkdruk. Die druk die altijd op de ketel staat eist zijn tol, door op tijd aan de bel te trekken kun je een burnout helpen te voorkomen. Een persoonlijke business coach helpt je zaken in perspectief te stellen. Niet op een belerende wijze maar door naar je te luisteren en samen naar je ware “ik” te zoeken. Het klinkt tegenstrijdig maar persoonlijke ontwikkeling gaat juist beter met een vertrouwd persoon aan je zijde.

 

Bespreek de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling met een business coach tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Similar Posts