Ondernemen Weetjes

Besparen op energiekosten? Investeer in led werkplaatsverlichting

Waar voorheen bijna alle productiehallen, bedrijfshallen, magazijnen, loodsen en werkplaatsen werden verlicht door tl-verlichting, schakelen veel bedrijven binnen de industrie tegenwoordig om naar duurzame werkplaatsverlichting. Staat u aan het hoofd van een onderneming en kiest u ervoor om traditionele lichtbronnen te vervangen door energiezuinige led lampen, dan profiteert u van nog veel meer voordelen. Met led verlichting voor de werkplaats creëert u namelijk een veilige werkomgeving en stelt u uw werknemers in staat om op een productieve manier te werken.

 

Gemiddeld zestig procent zuiniger

Afhankelijk van het type werkplaatsverlichting verdient u de investering veelal binnen een tot drie jaar terug. Dat komt doordat werkplaatsverlichting met led gemiddeld zestig procent zuiniger is. Nu de energieprijzen door de huidige ontwikkelingen enorm zijn gestegen, is het een goed moment om energiebesparende maatregelen te treffen. Daar komt bij dat tl verlichting een snel lichtverval heeft, belastend is voor het milieu, een korte levensduur heeft en zeer veel energie verbruikt. Daarom zijn de productie en de import sinds september 2021 verboden. Wacht dus niet langer met het vervangen van uw conventionele werkplaatsverlichting door werkplaats led verlichting.

 

Beter lichtbeeld

Energiezuinige werkplaatsverlichting uit het assortiment van een specialist omvat onder andere: led lijnverlichting, led Highbay, led tl verlichting, led ATEX explosievrije armaturen en retro lijnmodules. Lijnverlichting met led is geschikt voor industriële toepassingen, zoals productieruimtes, loodsen en magazijnen. Dit type werkplaats led verlichting bestaat uit een modulair kliksysteem dat door middel van staaldraad kan worden gemonteerd of rechtstreeks tegen het plafond is op te hangen. Door te kiezen voor led lijnverlichting profiteert u van meerdere voordelen. Deze verlichting is bijvoorbeeld onderhoudsvrij, heeft een veel langere levensduur en zorgt voor een beter lichtbeeld dan tl verlichting. Niet voor niets ontvangt u maar liefst tien jaar garantie. 

 

Tl buizen één op één vervangen door led

Gebruikt u tl-verlichting om daglicht te simuleren of als algemene verlichting in werkruimtes? Tl led verlichting biedt een uitstekend alternatief voor deze uitgefaseerde lichtbron. Het feit dat de lichtbron in bestaande armaturen past, de aluminium behuizing en de hoge lichtopbrengst, maken tl verlichting met led aantrekkelijk voor bedrijfsruimten. Dat u tl buizen één op één kunt vervangen door led tl verlichting maakt het extra aantrekkelijk om hierin te investeren. Niet in de laatste plaats kunt u ermee maar liefst 40 tot 65 procent besparen op energiekosten. 

 

Hoge lichtefficiëntie

Retroled is een relatief nieuwe innovatie die is gebaseerd op de bestaande principes van led lampen. Een retro led lamp heeft een zeer hoge lichtefficiëntie van 160 lumen per Watt en het aanpassen van een bestaand armatuur is eenvoudig dankzij het kliksysteem. Wanneer een bedrijf de conventionele lichtbronnen wil vervangen door werkplaatsverlichting met led, komt het vaak voor dat de bestaande armaturen nog van goede kwaliteit zijn. Het is dan zonde om deze armaturen te verwijderen. Een retro led lamp biedt hiervoor zowel prijstechnisch als optisch een goede oplossing. Natuurlijk kunt u ook met retro led lampen aanzienlijk besparen op energiekosten.

Similar Posts