Ondernemen

Hoe start je je eigen nagel salon?

In de afgelopen jaren behoorden schoonheidssalons tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Met name de nagelindustrie is booming, omdat klanten op zoek zijn naar unieke manicures waarmee ze kunnen pronken, en zichzelf ook trakteren op een beetje extra verwennerij in hun drukke week.

Dus, nu de concurrentie zich aan het voorbereiden is, is het nu wel een goed moment om je eigen nagelbedrijf te starten? De kans is er – maar je moet bereid zijn om ervoor te werken! Het opstarten van een eigen nagelzaak vergt veel denkwerk, onderzoek en training als je er een succes van wilt maken.

Hierbij geven wij je wat tips!

Bij het starten van een nagelsalon, zijn er een paar belangrijke stappen die je eerst moet nemen om ervoor te zorgen dat je bedrijf goed en legaal wordt opgericht.

Registreer je nagelzaak

Als je gewoon een paar nagelsets voor vrienden in je woonkamer doet, hoef je jezelf waarschijnlijk niet als bedrijf te registreren. Maar als je klaar bent om te groeien tot een volledig winstgevende nagelstyliste, moet je jeinkomsten bijhouden en ervoor zorgen dat je deze voor belasting aangeeft. Veel nagelstylisten richten zich bij de start op een eenmanszaak. Dit betekent dat je nu zelfstandige bent en persoonlijk verantwoordelijk bent voor al je bedrijfsfinanciën.

Sluit een nagel- of schoonheidsverzekering af

Er zijn een paar soorten verzekeringen waarmee je rekening moet houden bij het starten van een nagelbedrijf:

Openbare aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering werkgevers

Inboedelverzekering

Persoonlijke ongevallen-/ziekteverzekering

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijkste bij het starten van een nieuw nagelbedrijf. Het dekt alle ongevallen die zich tijdens uw behandelingen kunnen voordoen, of een cliënt nu een allergische reactie ervaart of zich in uw bedrijf bezeert.

Een werkgeversaansprakelijkheidsverzekering is een wettelijke vereiste als je werknemers hebt – wat misschien niet zo waarschijnlijk is als je een nieuw bedrijf opricht.

Maak een marketingplan

Wanneer je voor het eerst een bedrijf opzet, is het een enorme taak om deze bekend te maken. Onderschat dus niet hoeveel tijd je in marketing moet steken – gun jezelf een vast aantal uren per week om eraan te werken.

Begin met het opstellen van een marketingplan. Bepaal wie je ideale klant en doelgroep zijn en denk na over manieren om deze te bereiken. Sommige van deze manieren vereisen mogelijk een budget, dus houd hier rekening mee in je bedrijfsplan. Vergeet ook de kracht van sociale media niet. Stel een Facebook-account op en zorg ervoor dat het al je essentiële informatie heeft – hoe je klanten je kunnen vinden, openingstijden, contactgegevens, maar ook aanbiedingen van je acryl poeder etc.

Hoeveel moet je vragen voor een behandeling?

Dit is een lastige vraag, maar zeker goed om de concurrentie in de gaten te houden en kijken wat zij voor prijzen handhaven.

Prijzen voor nagel behandelingen variëren afhankelijk van een aantal factoren. Gel- en acrylnagels kunnen tussen de €15 en €50 kosten, afhankelijk van de locatie van de salon, de ervaring van de nagelstyliste en de kwaliteit van de gebruikte producten.

Similar Posts