Weetjes

Informatie en inspiratie over gevelbekleding

De gevel van het huis beschermt je woning tegen kou en vocht. Het is het eerste wat opvalt aan een woning. Daarom is de keuze van gevelbekleding belangrijk op verschillende vlakken. De meeste gevels worden vaak met stenen bekleed. Maar tegenwoordig heb je ook andere soorten bekleding. Denk aan hout metaal, PVC, glas of beton. In deze tekst vind je informatie over de houten PCV-gevelbekleding.

Houten gevelbekleding

Een houten gevelbekleding kan een warme look geven aan je huis. Hierbij kun je kiezen voor horizontale of verticale latten. Op het skelet van de gevel worden de latten van de houten gevelbekleding geplaatst. Het hout kan gemaakt worden uit traditionele of tropische houtsoorten. Tropische of harde houtsoorten hebben een grotere dichtheid dan traditionele of zachte houtsoorten. Hierdoor zijn zij beter zijn beter bestand tegen weersinvloeden. Welk houtsoort je neemt, hangt ook af van welke kleur je wilt. Hout moet namelijk goed onderhouden worden, zo voorkom je dat het gaat rotten of vergrijzen. Sommige mensen behouden de grijze kleur omdat dit een authentieke look aan de gevel geeft. Houten gevelbekleding ligt qua prijs ongeveer op € 100 en € 200 per m².

PCV-gevelbekleding

PCV-gevelbekleding is een goed alternatief voor hout en beton. Het is namelijk goedkoop en makkelijk te bewerken. Bovendien is deze gevelbekleding duurzaam. Het materiaal bestaat voor meer dan de helft uit minerale grondstoffen. Vaak wordt PCV voor raam- en deurprofielen gebruikt. Wanneer je dit ook voor je gevel gebruikt wordt je huis één mooi geheel. Daarnaast heeft het een goede isolerende waarde en kan het eenvoudig op de bestaande houten onderstructuur geplaatst worden. De platen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden en zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Dit is mogelijk door de additieven die eraan toegevoegd worden. De prijs van PCV-gevelbekleding ligt tussen de € 75 en € 125 per m².

Similar Posts