Business Ondernemen Trends Weetjes

Veilig en gezond werken met oog voor het milieu met een VCA-diploma

VCA helpt vakmensen die werkzaam zijn in een risicovolle omgeving bij het gezond en veilig uitvoeren van hun werk. De afkorting VCA staat voor de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes. Run je een bedrijf dat actief is binnen de procesbesturing, elektrotechniek, bouw, offshore of petrochemische industrie? Dan kun je je medewerkers veilig laten werken door hen een VCA-cursus aan te bieden. De cursus duurt in de regel maximaal een dag en met het behalen van het VCA-diploma beschikken zij over de basiskennis van VGM zoals gesteld door VCA. 

 

Je werknemers zijn hiermee in staat om adequaat te handelen wanneer zich incidenten of gevaarlijke situaties voordoen. Daarnaast weten zij waarop ze moeten letten bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. 

 

Toonaangevende VCA-opleider

Ben je op zoek naar een VCA-cursus die kan worden afgestemd op je bedrijf? Of wil je meerdere medewerkers tegelijkertijd hun VCA-certificaat laten behalen? Bij In1keerVCA ben je aan het juiste adres. Deze toonaangevende VCA-opleider beschikt over 28 cursuslocaties verspreid over heel Nederland. Daarnaast biedt de VCA-opleider de mogelijkheid om je mensen een VCA-cursus en -examen op je eigen locatie te laten doen. Iedere cursus bij in1keerVCA wordt verzorgd door bevlogen instructeurs die er alles aan doen om de cursist in een keer te laten slagen. Als dat niet lukt, mag er gratis een herexamen worden gedaan.  

 

Beheersen van gevaar 

Er zijn uiteenlopende VCA-cursussen waaronder de VCA-basiscursus, die zich richt op vakmensen die werken in situaties die risicovol kunnen zijn. Alle aspecten van het werk komen binnen deze cursus aan bod, variërend van de werkvoorbereiding tot de daadwerkelijke uitvoering van het werk. Daarnaast is er aandacht voor de specifieke gevaren en wordt de cursist uitgelegd hoe die deze gevaren kan beheersen. In het geval dat zich onverhoopt een noodsituatie voordoet, weet de cursist exact wat die moet doen. De VCA-basiscursus is bedoeld voor professionals die nog niet eerder een VCA-cursus hebben gevolgd of van wie hun certificaat is verlopen. Met het behalen van het basis-VCA-diploma toont een werknemer aan dat die veilig werkt en rekening houdt met de veiligheid en gezondheid van zichzelf en anderen, en daarbij ook aan het milieu denkt. 

 

Voor operationeel leidinggevenden

Het is bij in1keerVCA tevens mogelijk om de VCA VOL-cursus te volgen. VCA VOL is de afkorting van Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers Voor Operationeel Leidinggevenden. Elke leidinggevende op een risicovolle locatie zoals een bouwlocatie, dient in het bezit te zijn van het VCA VOL-diploma. De cursus richt zich specifiek op de extra uitdagingen en verantwoordelijkheden die operationeel leidinggevenden hebben ten opzichte van uitvoerend personeel. Deze cursus is ook geschikt voor zzp’ers. Met het VCA VOL-diploma kan de cursist optimaal omgaan met de factoren veiligheid, gezondheid en milieu. Het is mogelijk om de cursus al binnen één dag te behalen en vaak kan er een proefexamen VCA VOL  worden gemaakt ter voorbereiding op het echte examen.

Similar Posts