Ondernemen

Ontspannen en relaxen doe in je eigen XXL zwembad

Na een lange dag hard werken op kantoor of gewoon thuis is het belangrijk dat je even kan ontspannen en kan relaxen. Zo maak jij jouw hoofd weer leeg voor een nieuwe dag vol uitdagingen. Dit kun je doen door een boekje te lezen, door te sporten of gewoon door een duik te nemen in je eigen XXL zwembad. Een XXL zwembad is in elk geval groter als 400 cm diameter, heeft een eigen frame, pomp en filtersysteem. In deze blog geven wij jou graag wat tips die jij kunt gebruiken als je van plan bent om een XXL zwembad te kopen. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor de beste zwembaddeals.

De voordelen van een megagroot XXL zwembad

In een klein tot middelgroot opblaasbaar of opzetzwembad kun je vaak niets anders doen dan een beetje dobberen en tot je middel onder water staan. Het voordeel van een XXL zwembad is dat je er daadwerkelijk in kunt zwemmen. Ook zijn de meeste XXL zwembaden wat hoger dan een gemiddeld opzetzwembad. Met wel hoogtes tot 122 cm kan een XXL zwembad aanvoelen als een echt zwembad. Daarnaast kun je er met het hele gezin of met al je vrienden tegelijkertijd van genieten. Muziekje erbij, luchtbed opblazen en dobberen maar!

Wat het kost om een XXL zwembad te vullen

In een zwembad gaat zoals je kunt voorstellen ontzettend veel water. In een opzetzwembad met een diameter van 549 cm gaat meer dan 20.000 liter water. Bij het aanschaffen van een zwembad houdt men vaak geen rekening met de bijkomende kosten zoals het vullen met water, of het PH-neutraal houden met chemie. De kosten om een xxl zwembad te vullen bereken je eenvoudig door de maximale inhoud in liters om te rekenen naar kuub. Als je weet hoeveel m3 jouw zwembad heeft kun je dit vervolgens vermenigvuldigen met de m3 kuub prijs bij jouw lokale wateraanbieder. Elke nutvoorziener heeft een prijzenlijst per kuub m3 vermeld staan op hun website.

Hoe je een XXL zwembad supersnel weer demonteert voor de winter

20.000 liter water en een zomerperiode verder is het tijd om het zwembad klaar te maken voor de winter. Een opzetzwembad kan in principe de winterperiode buiten blijven staan, echter is dit niet aan te raden. Laat het zwembad daarom eenvoudig leeglopen met de leegloopventielen onder in het zwembad. Bevestig wel een tuinslang aan het ventiel en voorkom dat het water overal in jouw tuin verspreidt in plaats van netjes in het riool beland.

Similar Posts