Business Ondernemen Trends Weetjes

Hoe je jouw afhaalrestaurant milieuvriendelijker kunt maken

Dat we allemaal milieuvriendelijker moeten zijn – zowel als consument als ondernemer – weten we. Maar hoe begin je hier mee? Kijken naar het afval wat jouw afhaalrestaurant produceert is een goed begin. Er worden steeds meer van deze restaurants begonnen, met name in de fastfood keten. Deze verpakkingen worden het meest waarschijnlijk op straat geworpen, en dat is natuurlijk helemaal niet milieuvriendelijk. Dus wat kan jij doen voor het milieu? Laten we eens kijken. En houd in gedachten: elk klein beetje helpt.

Gebruik papieren afhaalzakken in plaats van plastic

Wereldwijd wordt slechts 1% van deze tassen gerecycled, dus het overgrote deel belandt in de oceaan of op de vuilnisbelt. Jij wilt dit natuurlijk bestrijden door over te gaan op papieren take away verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn en geen vervuiling veroorzaken. Nog meer plastic vermijden? Wereldwijd worden dagelijks ongeveer een half miljoen plastic rietjes gebruikt. Draag hier niet aan bij en vervang je rietjes voor een papieren versie.

Vermijd polystyreen

Wist je dat materialen zoals piepschuim nooit volledig kunnen worden gerecycled? Als je er over een paar honderd jaar nog zou zijn, zal je nog steeds restanten op stortplaatsen vinden. Dus begin met het ruilen van al jouw polystyreendozen of bakjes voor degene die biologisch afbreekbaar zijn. Dit vermindert de hoeveelheid niet-recyclebare materialen die jouw bedrijf naar de vuilnisbelt stuurt.

Moedig klanten aan om via verschillende bakken te recyclen

Als je zitplaatsen in jouw verkooppunt hebt, is de kans groot dat klanten hun afval dumpen voordat ze vertrekken. Wanneer je ze verschillende afvalbakopties geeft, is de kans groter dat ze ter plekke beginnen met recyclen. Als je iets in jouw restaurant aanbiedt dat recyclebaar is, zorg er dan voor dat er een afvalbak is om het op te bergen. Het herinnert jouw klanten er op zijn minst aan dat het materiaal dat ze gaan weggooien een tweede leven kan krijgen.

Similar Posts