Trends

Trends 2021 raamdecoratie

Terwijl we vroeger gewoon een gordijn voor het raam te hingen, hangen we tegenwoordig raamdecoratie voor onze ramen en hebben we tegenwoordig een scala aan keuze. Zit je eraan te denken om je ramen ook eens anders aan te kleden, dan is het misschien wel leuk om met de trends van vandaag mee te gaan. We hebben eens voor je gekeken wat de nieuwste trends zijn en wat de te verwachte trends zijn in 2021 

Gordijnen voor je raam
Wat gordijnen betreft zijn er voor 2021 verschillende trends. Eén daarvan is gordijnen die eigenlijk veel te lang zijn en op de grond hangen. Hierdoor schijn je namelijk op een stijlvolle sfeer ruimte te creëren. Een andere trend is de terugkomst van de velours gordijnen. Ze waren al erg populair, maar zijn even een tijdje weggeweest. De velours gordijn is weer helemaal terug en behoren, met hun diepe en warme kleuren en natuurlijke glans, zeker tot de trend voor de raamdecoratie van 2021.  

In tegenstelling tot de velours gordijnen, zijn ook de licht doorlatende gordijnen of vitrage of inbetweens een trend van 2021. Als je een ruimte niet wil, of hoeft te verduisteren, maar je wil wel graag je privacy behouden, dan zijn deze gordijnen een ideale oplossing. De dunne stof zorgt ervoor dat je voldoende daglicht naar binnen krijgt, maar je behoud wel je privacy. 

Interieur 2021
Vroeger kochten we gewoon een gordijn, omdat we een gordijn nodig hadden. Tegenwoordig heet dat raamdecoratie en wordt nu gezien als een stukje van je interieur. En terecht, want er zijn heel veel soorten, keuze en design. Als je dit goed weet te combineren met de rest van je interieur en de juiste keuze maakt in zowel de soort raamdecoratie, stijl, gebruikte materiaal en kleur, dan zou je raamdecoratie zo maar eens een echte blikvanger kunnen zijn en maakt het je interieur compleet.  

De trend van 2021 wordt vooral gezien als een uitstraling van rust, ontspanning en veiligheid. Dit is redelijk makkelijk te realiseren, door natuurlijke elementen naar binnen te halen. Houten jaloezieën is daar een mooi voorbeeld van en zo haal je op een simpele manier buiten, naar binnen. Voor 2021 wordt gezegd de kleuren in ieder geval lekker rustig en ingetogen te houden. Hou het simpel en misschien wel klassiek, zodat het toch enigszins exclusief wordt. Heb je dat helemaal voor elkaar, dan kan je helemaal losgaan met accessoires. 

Similar Posts