Ondernemen Trends Weetjes

Een nieuwe werkruimte inrichten, hoe regel je dat?

Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het inrichten van een nieuwe werkruimte. Hoeveel werkplekken heb je bijvoorbeeld nodig, en welke werkzaamheden moeten je medewerkers er kunnen verrichten? Hoe pas je de huisstijl van je bedrijf mooi toe in je kantoorruimte, en welke meubelen kies je om de ruimte mee aan te kleden? Ook zaken zoals de akoestiek zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wat de ideale werkruimte voor jouw medewerkers is, is natuurlijk afhankelijk van hun werkzaamheden en het karakter van je bedrijf. In dit artikel geven we je een aantal tips voor als je op het punt staat een nieuwe werkruimte in te richten.

 

Kies de juiste kantoormeubelen

Een goede basis is belangrijk. De juiste kantoormeubelen kunnen je medewerkers tijdens het werk ondersteunen en zorgen ervoor dat zij een gezonde werkhouding aan kunnen nemen. Bij kantoormeubelen kun je denken aan ergonomische bureaustoelen, zoals die van het merk Herman Miller. Die stoelen zijn op verschillende manieren verstelbaar, waardoor ze op elke gebruiker kunnen worden aangepast. Dat is wel zo belangrijk, want elk lichaam is anders en heeft andere eisen. Door te werken aan ergonomisch verantwoorde meubelen zorg je ervoor dat je medewerkers fysiek gezond blijven en geen last krijgen van klachten zoals rugpijn of nekpijn.

 

Laat je huisstijl spreken

Niet alleen ergonomische kantoormeubelen zijn belangrijk: het oog wil natuurlijk ook wat. De werkomgeving of het kantoor van je bedrijf is vaak niet alleen de ruimte waar je aan het werk gaat, maar ook het visitekaartje van je organisatie. Je wilt dat mogelijke klanten, partners of andere bezoekers die langskomen meteen een goede indruk van je bedrijf hebben en weten waar je voor staat. Dat krijg je voor elkaar met de juiste inrichting. Kies er bijvoorbeeld voor de kleuren van je huisstijl in het interieur te verwerken. Ook kun je het logo toepassen op raamdecoratie of op maat gemaakte vloerbekleding.

 

Hulp nodig?

Het inrichten van een nieuwe werkruimte kan zo een erg veelzijdige klus zijn. Daarom kun je het beste samenwerken met een projectinrichter. Die kent alle kneepjes van het vak en is in staat je werkruimte helemaal naar jouw wens te maken. Werken je werknemers bijvoorbeeld lang achter elkaar aan hun bureau? Dan kunnen zit-sta-bureaus een uitkomst zijn. Die zorgen ervoor dat zittend en staand werken voldoende met elkaar afgewisseld kunnen worden. Zo kom je samen tot de inrichting die werkt voor jouw bedrijf.

Similar Posts