Ondernemen

Hoe te reageren op arbeidsongevallen als ondernemer?

Werken op een industriële werkplek kan extreem gevaarlijk zijn. Blootstelling aan giftige chemicaliën, het kantelen van apparatuur, vallen en vast komen te zitten in machines zijn allemaal risico’s van werken in een industriële omgeving. Als u uw leven en welzijn op het spel zet voor het bedrijf waarvoor u elke dag werkt, is het van cruciaal belang dat u weet wat u moet doen bij een bedrijfsongeval.

 

Volg deze stappen na een arbeidsongeval om er zeker van te zijn dat de werknemersverzekering u denkt. Fouten maken tijdens dit proces kan het herstellen van je blessure een stuk moeilijker maken.

 

U bent de dienstdoende supervisor wanneer een werknemer binnenstormt en u vertelt dat er een zwaar ongeval is gebeurd en een andere werknemer gewond is geraakt. Wat zou je moeten doen?

 

Volgens vele specialisten in bedrijfsveiligheid en HR zijn er duidelijke processen dat moet worden gevolgd na een bedrijfsongeval en het helpt om na te denken over de stappen voordat u daadwerkelijk in actie wordt geroepen.

 

Dit is het advies van deze bedrijfsveiligheid specialisten bij arbeidsongevallen:

 

  • Neem de controle ter plaatse en probeer de orde te herstellen.
  • Verzeker eerste hulp en bel de hulpdiensten. Zorg voor onmiddellijke zorg als u hiervoor gekwalificeerd bent; laat iemand anders om hulp roepen.
  • Beheers mogelijke secundaire ongevallen. Dit omvat het weigeren van toegang aan mensen die niet ter plaatse hoeven te zijn. Als er bijvoorbeeld iets is gemorst, wilt u niet dat andere medewerkers er doorheen dwalen en ergens op uitglijden.
  • Identificeer mensen en omstandigheden ter plaatse. De mensen zijn potentiële getuigen van wat er is gebeurd. Laat iemand anders hun naam noteren. Als je alleen ter plaatse bent, probeer dan in ieder geval rond te kijken en op te merken wie er is.
  • Bewaar fysiek bewijs. Beveilig de scène en controleer nogmaals de toegang. U wilt niet dat bewijsmateriaal wordt gewijzigd of verwijderd.
  • Zodra de onmiddellijke noodsituatie is gestabiliseerd, moeten deze aanvullende stappen worden genomen
  • Evalueer hoe erg het verlies is, hoe erg het had kunnen zijn en of er aanvullende onderzoeksbronnen nodig zijn.

 

Maak de juiste meldingen. Zorg ervoor dat eigenaren en hoger management op de hoogte worden gesteld; ze mogen niet uit de krant over het ongeluk vernemen. Neem ook contact op met families, eventuele regelgevende instanties en uw verzekeringsmaatschappijen.

 

Andere tips

Een eerste rapport moet binnen 24 uur na het ongeval worden ingevuld en naar alle supervisors en letselschade jurist worden gestuurd. Een vervolgrapport met aanbevolen maatregelen moet binnen 48 uur worden ondernomen en binnen 30 dagen worden afgerond. Tot slot is het een goed idee om een ​​schriftelijke procedure te hebben die gevolgd moet worden bij een ongeval en om medewerkers en leidinggevenden te trainen in de procedure.

Similar Posts