Ondernemen Trends Weetjes

Een nieuw bedrijfspand? Vergeet deze dingen niet!

Een nieuw bedrijfspand in gebruik nemen is heel fijn. Zeker als er eindelijk meer ruimte is, of als je naar een fijne, nieuwe locatie verhuist. Misschien ben je druk bezig met het regelen van extra werkplekken, schermen en wifi versterkers. Of heb je het druk met het shoppen voor leuke accessoires. Misschien ben je zelfs nog bezig met het zoeken naar een goede verhuisservice. Er is veel dat je moet doen … en daardoor vergeet je snel al eens iets. In dit artikel geven we je informatie over enkele dingen die je het beste niet kunt vergeten. 

Veiligheid en brandpreventie

Wist je dat er ontzettend veel wetten zijn rondom veiligheid van bedrijfspanden en de brandpreventie maatregelen die moeten worden genomen? Als je je bedrijfspand huurt, hoef je je geen zorgen te maken over de ‘grote’ dingen – de eigenaar van het pand is immers verantwoordelijk voor het zorgen van een brandmeldinstallatie en het maken van vluchtroutes. Ook als er wordt gewerkt aan de brandmeldinstallatie moet de eigenaar een brandwacht inhuren tijdens de werkzaamheden. 

 

Natuurlijk moet je als huurder wel streng zijn op het feit dat er niet gerookt mag worden en is het een goed idee om alleen meubels gemaakt van brandvertragende materialen te kopen. Ook is het belangrijk om ‘gevaarlijke’ punten in het bedrijfspand goed aan te duiden. Is er bijvoorbeeld een trede wat korter waardoor mensen kunnen struikelen? Schilder deze dan knalgeel – zolang het maar opvalt en je zo minder bloed moet schoonmaken! 

Een goed gevulde EHBO-doos

Over bloed gesproken: een ongelukje is snel gebeurd. En wanneer was de laatste keer dat je nog in je EHBO-doos keek? Zorg ervoor dat deze weer helemaal gevuld is én dat iedereen weet waar hij of zij de EHBO-doos kan vinden. 

 

Daarnaast is het verplicht om een of meerdere werknemers te hebben die een BHV-opleiding hebben gevolgd. Is die werknemer bijvoorbeeld recent veranderd van baan? Dan is het belangrijk dat een andere werknemer die opleiding doet. Dit kan ook op je checklist rondom veiligheid bij de verhuizing! 

Oefen op ontruimen

Soms zit een vluchtroute in een hoekje waar werknemers niet vaak komen. Toch is het belangrijk dat ze weten hoe ze zo snel mogelijk uit het gebouw kunnen evacueren en wat ze in zo’n situatie moeten doen. Daarom is het interessant om heel af en toe onverwachts te oefenen op ontruimen. Better be safe than sorry

Similar Posts