Weetjes

Hoe kun je je laptop beschermen tegen extreme temperaturen?

Woon je ergens met extreme temperaturen of reis je naar een gebied met extreme weersomstandigheden, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je laptop te beschermen. Zorg er eerst en vooral voor dat je je laptop uitschakelt wanneer deze niet in gebruik is. Houdt je laptop te allen tijde uit direct zonlicht. Koop indien mogelijk een beschermende laptophoes voor je laptop en andere accessoires zoals USB-kabels.

Laat je laptop niet in de auto achter

De meesten van ons hebben onze laptops wel eens op de achterbank van de auto neergezet, om vervolgens terug te komen in een hete auto en een gefrituurde computer. Als je je laptop in de auto laat liggen, zorg er dan voor dat deze niet in de zon of in direct zonlicht wordt gezet terwijl hij buiten geparkeerd staat. Laat je laptop niet in je kofferbak liggen. Het metalen oppervlak van de kofferruimte geleidt de warmte veel efficiënter dan de bekleding van de voorstoel. Laat het ten slotte niet draaien als het buiten erg warm is. Laptops kunnen goed omgaan met hogere temperaturen, maar ze hebben nog steeds tijd nodig om af te koelen als ze de hele dag aan hebben gestaan. Je kunt een laptoptas kopen bij Travelbags. Op deze manier kun je je  laptop altijd meenemen. Je hoeft hem dus niet in de auto achter te laten.

Beschermhoes of sleeve voor extreem weer

Heb je een laptop die snel oververhit raakt, overweeg dan een beschermhoes of sleeve. Een hoes of sleeve kan je laptop helpen beschermen tegen extreme temperaturen en andere schadelijke omstandigheden. Ze zijn vooral belangrijk voor iedereen die in een omgeving werkt waar zijn computer kan worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

Laat je laptop niet in de zon liggen bij extreem weer

Laat je laptop tijdens extreem weer niet in de zon liggen. Laat deze dus niet in een hete auto, warme kamer of een andere plaats liggen waar het te warm is. Daarnaast moet je de laptop ook niet in een koude auto of kamer laten liggen. Vriestemperaturen kunnen de elektronica beschadigen doordat het vocht erin bevriest. Als je hem voor een lange tijd in een kamer met airconditioning laat staan, veroorzaakt dit vochtproblemen in je laptop. Deze problemen kunnen interne onderdelen beschadigen.

Similar Posts