Weetjes

Je kantoor verduurzamen op deze manier

Bedrijven zetten stappen om hun bedrijfsvoering zo groen mogelijk te maken, waaruit blijkt dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Duurzaamheid gaat echter niet alleen over hoe je je bedrijf runt. Het gaat er ook om waar je je bedrijf runt. Experts zeggen dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 40 procent van al het energieverbruik en meer dan 30 procent van alle CO2-uitstoot. Ongeveer een derde van deze aantallen heeft te maken met kantoorgebouwen. Dit betekent dat er nog veel te doen is om bedrijfsgebouwen milieuvriendelijker te maken. Een van de meest eenvoudige manieren om dit te doen, is door tweedehands meubels te gebruiken, zoals een bureaustoel tweedehands.

Gebruik duurzaam kantoormeubilair

In de afgelopen jaren hebben milieuvriendelijke meubels een lange weg afgelegd. Duurzame lijnen worden door steeds meer bedrijven gemaakt, dus het is gemakkelijker dan ooit om milieuvriendelijk kantoormeubilair te vinden. Ook als je meubels niet per se van duurzame materialen zijn gemaakt, kun je er toch het maximale uit halen door keuzes te maken die duurzaam zijn. Zelfs als je geen bureau, stoel of monitor meer nodig hebt, wil dat nog niet zeggen dat je hem weg moet gooien. Waarom zou je je oude apparatuur of meubels niet aan scholen of liefdadigheidsinstellingen geven of zelfs verkopen? Een geweldige duurzame manier als het om meubels gaat, is door tweedehands kantoormeubelen te kopen. Je kunt wat geld besparen en je krijgt nog steeds dezelfde functie.

Gebruik natuurlijk licht

Of deze tip nuttig voor je is, hangt af van je kantoorsituatie, waar je werkt en de tijd van het jaar. Als je meer natuurlijk licht in je kantoor laat, kun je veel minder stroom verbruiken omdat je minder kunstlicht nodig hebt. Dit is goed voor je ecologische voetafdruk en je elektriciteitsrekening. Daarnaast helpt de extra vitamine D om je werknemers gezond te houden. Toegang tot natuurlijk licht is een belangrijk aspect om rekening mee te houden op je werkplek.

Gebruik technologie

Technologie is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan duurzaamheid denkt. Door technologie op de werkplek te gebruiken, kun je echter veel duurzaamheidsproblemen van bedrijven oplossen. Allereerst kun je papierloze technologie gebruiken, zoals het scannen en delen van mobiele documenten, het maken van digitale notities en e-ondertekening door over te stappen van papier naar tablets.

 

Similar Posts