Ondernemen

In de steek gelaten

Wat voor gevoel geeft het als je iets koopt en je krijgt niet wat je vooraf had bedacht. Dat geeft een vervelend gevoel. Een gevoel als je in de steek wordt gelaten. Degene die het verkoopt kan het nog herstellen, wat in de praktijk een kans is om het positief om te buigen. We zien echter te vaak dat dat niet gebeurt en de ontvanger het maar moet rechtbreien. Wat hem of haar ook weer erg veel tijd en geld kost. Tijd die je vaak niet hebt omdat het eigenlijk niet je werk is om achter dit soort dingen aan te gaan. En dat betekent dat de ergernis oploopt en je het overzicht verliest. Kortom je voelt je in steek gelaten, terwijl het zo veel beter had gekund. Vaak wordt er vooraf te weinig tijd gestopt en het goed afronden van de aankoop of het contract, waarna je achter in de penarie zit. Er is dus nauwelijks tijd en energie om het goed te doen, maar wel altijd tijd om het over te doen.

Het brengt een hele maalstroom

Contractmanagement is een vak apart. En dat vak valt te leren in een contractmanagement training. Als je nu kijkt naar het werk van de functie dan valt je meteen op dat er heel wat papparassen aan zitten. Je moet namelijk wat in gang is gezet, controleren op allerlei zaken. Is er voldoende, is het heel en goed en kloppen de aantallen. Daarnaast komt het op tijd en zijn er afwijkingen. Bij die afwijkingen moet je weer ingrijpen en dat kost ook weer tijd. Allemaal zaken waar je niet op zit te wachten, maar die je wel moet doen wil de trein verder gaan. Doe je het niet dan stokt het en dan ben je zelf de dupe. Daarnaast wil je als je met iemand een relatie hebt of wilt opbouwen, dan is het zaak om van tijd tot tijd met die persoon aan tafel te zitten. Dan is het de vraag waarover ga je het hebben en waar vind ik de informatie als input voor het overleg. Je snapt het al het is een hele maalstroom om dat bij elkaar te verzamelen.

En hoe doe je dan het gesprek

Stel je voor dat je goed bent voorbereid. Dan is het nog maar de vraag of datgene wat je hebt gevonden, je goed kunt overbrengen in een gesprek. Dat vraagt om daar vaardig in te zijn, waarmee de boodschap wordt overgebracht.

Similar Posts