Trends Weetjes

De voordelen van keramische tegels

De voordelen van keramische tegels

De toegevoegde waarden van keramische tegels voor badkamers en keukens zijn aardig bekend, maar veel van die voordelen maken het ook een goede keuze voor andere plekken in het huis of kantoor, zoals de woonkamer. Keramische vloertegels zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het kan zelfs de drukste plaatsen aan zonder veel slijtage te vertonen. Handig in een kantoorpand dus waar werknemers heel de dag in- en uitlopen. Hiernaast zijn de ontwerpvoordelen onmiskenbaar. Moderne druktechnieken bieden een schat aan opties om een unieke vloer te creëren die perfect past bij de stijl van je huis. En dit zijn slechts een paar van de voordelen!

Onderhoud en reparatie

Keramische tegels zijn vrij gemakkelijk te onderhouden, vooral geglazuurde tegels, die een harde beschermende toplaag hebben die ze ongevoelig maakt voor water en de meeste vlekken. Dit is de belangrijkste reden waarom deze tegels de voorkeur hebben voor natte ruimtes zoals badkamers, keukens en wasruimtes. Vuil, vlekken en vloeistoffen rusten op het oppervlak, zodat je ze gemakkelijk kunt wegvegen of dweilen. Routinematig onderhoud bestaat dan ook niet uit meer dan vegen of stofzuigen.

Keramische vloeren zijn hiernaast extreem sterk en moeilijk te breken. Een kwaliteitsinstallatie kan honderden jaren meegaan als de vloer goed wordt onderhouden. Wanneer het toch nodig blijkt te zijn, is het proces van vervangen van een tegel relatief eenvoudig.

Ontwerp van keramische tegels

Moderne technieken zorgen ervoor dat keramische tegels op een tal van manieren worden bedrukt. Denk aan patronen of het namaken van een hardhout of natuursteen uiterlijk. Ten slotte kunnen de tegels worden gesneden en gevormd tot driehoeken, rechthoeken en planken.

Zijn er nog nadelen?

Helaas brengen alle voordelen ook nadelen met zich mee. Ze zijn maar klein, maar wel aanwezig. We raden aan om het leggen van keramische tegels door een professional te laten uitvoeren. Ze zijn namelijk erg arbeidsintensief en lastig te installeren. Hiernaast zijn keramische tegels – zoals alle tegels – koud en hard. Dit kan natuurlijk makkelijk gecompenseerd worden met leuke vloedkleden, bijvoorbeeld naast je bed!

Similar Posts