Trends

Hoe houd je thuiswerkers tevreden?

Het jaar 2020 (en een deel van 2021) is toch wel het jaar van het thuiswerken. Opzich is thuiswerken geen nieuw fenomeen, zoals Nederland massaal vanuit huis werkte was nog nooit voorgekomen. Toch bleek dit niet voor iedereen even makkelijk te zijn. Wij geven jou als ondernemer een aantal handige tips om jouw thuiswerkende werknemers tevreden te houden.

1. Zorg voor een optimale (thuis)werkomgeving

Het is allereerst de taak van de werkgever om te zorgen voor een optimale thuiswerkomgeving. Je kunt immers niet van iedere werknemer verwachten dat zij thuis ook een kantoor hebben. Zorg er daarom voor dat de werkplek thuis net zo compleet is als op kantoor. Dit kunnen natuurlijk allerlei zaken zijn die het werk vereenvoudigen of leuker maken. Je kunt hierbij denken aan een goede ergonomische bureaustoel, maar ook muziek uit een dab+ radio waarmee ze naar het favoriete muziekstation kunnen luisteren en zelfs de koffie die je werknemers gewend zijn te drinken. Hoe meer jij je best doet om de kantooromgeving na te maken, hoe gemotiveerder je werknemers worden.

2. Verlies je werknemers niet uit het oog

De lijn tussen je werknemers in de gaten houden en volledig uit het oog verliezen is met thuiswerken flinterdun. Als werkgever is het de kunst om in contact te blijven met je werknemers zonder dat je ze het gevoel geeft dat ze continue in de gaten gehouden worden. Plan een wekelijks moment in met iedere werknemer (of team) om bevindingen door te nemen en te vragen wat er volgens hen nog beter kan. Zo voelen ze zich gehoord, wat zich terugbetaald in een hogere werknemerstevredenheid.

3. Laat je waardering blijken

Daar waar je op kantoor een werknemer persoonlijk een compliment kan geven is dat met thuiswerken een stuk lastiger. Een compliment via mail komt een stuk minder persoonlijk over dan dat je het wordt verteld. Het is dus goed mogelijk dat jouw werknemers zich in deze tijd een stuk minder gewaardeerd voelen, terwijl dit natuurlijk helemaal niet het geval is. Probeer daarom om je werknemers op een andere manier te bedanken voor de inzet. Denk hierbij aan een maandelijkse online pubquiz met een leuke prijs of een kleinigheidje met de post. Een klein gebaar kan een groot verschil maken!

Similar Posts