Trends

Alles wat je moet weten over social media advertising

Waarschijnlijk heb je er vast wel eens over gehoord: social media advertising. Toch zijn veel ondernemers zich niet bewust van alle kansen die social media kanalen bieden. Het is namelijk zo veel meer dan berichten posten. Tegenwoordig is er veel mogelijk als het gaat om social media advertising. Het is een ideale manier om gezien te worden door de doelgroep en om een groot bereik te creëren. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag alles over social media advertising! 

 

Wat is social media adverteren?

Om te beginnen vertellen we je graag wat social media adverteren precies inhoudt. Het is simpel gezegd gewoon het adverteren op social media. Dit kunnen verschillende kanalen zijn, zoals Facebook, maar je kunt ook meerdere kanalen gebruiken. Het ideale van social media adverteren is dat je de advertentie kunt instellen op een bepaalde doelgroep. Zo zijn er een aantal opties en gegevens die je kunt invoeren, waardoor die specifieke groep mensen dus jouw advertising te zien krijgen. Hiernaast kun je met het adverteren op social media ook de resultaten van de campagne meten. Je ziet wie je advertentie heeft bekeken en wie je website bezocht heeft. 

 

Hoe werk social media advertising?

Als je gaat adverteren op social media, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het werk namelijk heel anders dan adverteren offline. Via social advertising kun je de doelgroep de volledige customer journey laten doorlopen. Eerst worden zij namelijk bewust van je merk. Ze maken kennis met je bedrijf en weten wat jij hen aanbiedt. Hierna begint de overwegingsfase. Deze fase is bedoeld om interesse op te wekken bij de doelgroep. Hierbij probeer je dus de doelgroep betrokken te maken. Hierna zal de doelgroep ook beslissen of zij overgaan tot aankoop of niet. 

 

Waarom social media advertising? 

Social media advertising kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Bijvoorbeeld voor het promoten van je nieuwe merk of product, of het doorlinken van de doelgroep naar je webshop. Wil je je producten online verkopen? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden van je producten via bol verkopen. Verder is social media advertising ideaal voor het generen van meer naamsbekendheid, het onderscheiden van je merk ten opzichte van de concurrenten én het werven van potentiële klanten. Dit is dus heel handig voor merken die nog niet bekend zijn in de markt, maar natuurlijk ook voor merken die al een grotere naam hebben. 

Similar Posts