Trends Weetjes

Deze details kunnen niet missen in jouw jaren 30 woning

Jaren 30 woningen zijn ongekend populair. Voor de meeste mensen komt dit door en authentieke details in deze woningen. Sommige mensen kiezen ervoor om deze te verwijderen en te vervangen voor moderne details. Als jij deze details terug wil brengen in jouw jaren 30 woning, zijn dit de elementen die niet kunnen missen.

Glas in lood ramen

Glas in lood ramen zijn iconisch voor jaren 30 woningen. Je ziet ze in de karakteristieken erkers en in de binnen deuren. Paneeldeuren kunnen ook niet missen uit een jaren 30 woning en ook deze bevatten vaak glas in lood. Veel mensen vinden het heel zonde wanneer deze ramen worden verwijderd, Gelukkig zijn deze bijzondere ramen zo populair dat je ze gemakkelijk nieuw kunt laten maken. Deze ramen zijn dan helaas niet meer origineel, maar geven nog wel die originele look en sfeer terug aan de ruimte. Als je de ramen nog wel hebt maar ze zijn gebroken of beschadigd kun je ze ook laten restaureren. Bijvoorbeeld bij edelglas.nl.

Natuurstenen vloer

Door een groot deel van het huis ligt waarschijnlijk een mooie houten vloer, misschien zelfs in een vissengraat patroon, maar in de hal en de keuken hoort een bijzondere natuurstenen vloer. Met een karakteristieke geblokte of granieten vloer heeft de hal geen extra decoratie meer nodig. De hal is al perfect versierd met zo’n bijzondere vloer.

Deurbeslag

Een kleiner detail wat misschien minder opvallend lijkt, maar veel impact kan maken, is het deurbeslag. Dit gaat over alle deurklinken en sloten in huis. Jaren 30 woningen hebben vaak erg bijzondere greepjes en retro sloten. Dit zijn hele leuke details om te behouden of om weer terug te brengen als jouw jaren 30 woning deze mist. Als je de authentieke look wil behouden of terugbrengen heb je deze details zeker nodig.

Schakelaars

Het laatste detail wat ik wil benoemen in dit lijstje zijn de schakelaars en stopcontacten. In een oud huis kan het handig zijn om de elektra te checken. Misschien kom je er dan wel achter dat de elektra aan wat vernieuwing toe is. Gelukkig hoeft dit niet ten koste te gaan aan de authentieke schakelaars, aangezien ook deze makkelijk nieuw te koop zijn in de originele stijl.

Similar Posts