Weetjes

Tips voor een goede nachtrust

Wanneer je veel aan je hoofd hebt kan het moeilijk zijn om in slaap te komen. Anderson is het overdag weer heel lastig om te focussen en goed werk te leveren als je een slechte nachtrust achter de rug hebt. Ik denk dat wel allemaal wel weten hoe belangrijk een goede nachtrust is.

Hulp tegen snurken

Bijna een kwart van alle Nederlanders snurkt. Hoewel de snurker zelf hier meestal geen last van heeft kan het voor de partner of soms zelfs de mensen in de kamers ernaast hier last van hebben. Het kan daarom erg nuttig zijn als de snurker een simpel hulpmiddel zou willen gebruiken om dit snurkgeluid tegen te gaan. Een anti snurk beugel plaats je heel makkelijk ober de bovenste tanden en kiezen van je gebit. Hierdoor ontstaat er meer ruimte achter in de keel waardoor gesnurk in de meeste gevallen voorkomen wordt.

Ontspannende afleiding

Deze tip is zeker niet voor iedereen, maar een redelijk aantal mensen op de wereld kan hier erg van genieten. ASMR staat voor ‘’Autonomous Sensory Meridian Respons’’. Dit is een fenomeen waarbij mensen een prettig tintelend gevoel kunnen krijgen van bepaalde geluiden. Hierdoor bestaan er oneindig veen ASMR-video’s op YouTube die voor deze mensen erg ontspannend kunnen werken. Zelfs als je niet deze tintelingen krijgt kan het fijn zijn om dit als achtergrondgeluid aan te zetten als je moeilijk ij slaap komt door piekergedachten. Je kunt je volledig focussen op ontspannende geluiden waardoor er geen ruimte meer is voor gedachten die je wakker houden. Maar zoals ik al zei is dit niet voor iedereen. Er zijn ook veel mensen die dit soort video’s en geluiden verschrikkelijk vinden. Probeer het dus eerst eens rustig uit.

Voorbereiden voor de nacht

De laatste tip is een bundeling van dingen die je kunt doen overdag en voor het slapen om jezelf goed voor te bereiden voor nachtrust. Kijk bijvoorbeeld elke dag rond dezelfde tijd naar bed, drink geen koffie vanaf drie uur voor je wil gaan slapen en vermijd een paar uur voor het slapen schermen als de tv en je mobiele telefoon.

Similar Posts