Ondernemen Trends

Belangrijke reden voor interieurbeplanting in de horeca

Planten en bloemen zijn niet meer weg te denken in een horeca-interieur. Daarnaast is het ook een belangrijke toevoeging aan het interieur. Het heeft niet alleen een decoratieve eigenschap, maar het geeft ook sfeer. Interieurbeplanting kan verschillende doeleinden hebben in bijvoorbeeld een restaurant, hotel of café. Mocht je nog niet overtuigd zijn van planten in je horecagelegenheid, dan is dit artikel zeker iets voor jou. Wij vertellen precies welke doelen je kunnen overtuigen om planten te plaatsen in je horecagelegenheid.

 

Welke doelen bieden planten in je horecagelegenheid

Soms moet je overtuigd worden van het feit dat planten zeker wel nuttig zijn in een horeca-interieur. Net als in je eigen interieur thuis, is het een minimale eis dat je dit in je ruimte hebt staan. Daarom dit blog over de redenen voor interieurbeplanting in je horecagelegenheid.

Schonere lucht

Planten staan erom bekend dat ze de lucht zuiveren. Planten zetten de CO2, stikstof, water en overige stoffen om tot zuivere lucht. Deze stoffen worden opgenomen via de wortels van de plant. De plant haalt de CO2 uit de lucht en zet het om naar zuurstof. Hierdoor zuiveren de planten de lucht in je horeca-interieur. Zuivere lucht zorgt ervoor dat je alerter bent en opgewekt.

Creëren van sfeer

Met planten creëer je een bepaalde sfeer in de ruimte. Het kan een natuurlijk gevoel geven, maar ook geborgenheid door hoekjes te creëren met planten. Planten geeft bij veel klanten een huiselijk gevoel en gezelligheid.

Jarenlang plezier van je plant

Planten zijn levende organismes en gaan jarenlang mee. Met de juiste verzorging en de juiste plek leven planten jarenlang. Planten zijn hierdoor erg duurzaam.

Akoestiek

Grote ruimtes kunnen vaak heel groot aanvoelen en geluid kan daardoor in de ruimte vaak weerkaatsen als je weinig gebruikmaakt van zachte materialen tegen muren. Daarvoor zijn planten een uitkomst. Plaats ze tegen de muur en de weerkaatsing is vele malen minder en wordt vaak gestopt. Grote ruimtes voelen hierdoor niet meer zo groot aan.

Afscheiding

Afscheiding is het laatste doel. Dit is zeker van toepassing de laatste tijd. We willen er niet meer aan denken, maar in de coronatijd was afstand heel belangrijk. Planten zorgden, en nog steeds, voor de juiste afstand tussen bijvoorbeeld tafels. Maar planten kunnen ook ingezet worden voor het maken van een route in een ruimte. 

Verzorging van planten

Al deze doelen geven de klant zeker de overtuiging om ze te plaatsen in een horecaruimte. Echter het is altijd belangrijk om interieurbeplanting onderhoud mee te nemen. Het kost wat tijd, maar zorgt er wel voor dat je planten mooi blijven, want hierdoor gaan ze lang mee

Similar Posts