Ondernemen Trends Weetjes

Online gevonden worden in 2023 met linkbuilding

Er zijn heel wat ontwikkelingen gaande in de online marketing wereld. Niet alleen verandert de markt zich op het internet door invloeden als (potentiële) lockdowns, die online besteldiensten vergroten. Of door trends die komen en gaan met het jaar, maar ook doordat zoekmachines als Google hun algoritme updaten. In deze veranderingen schuilen de grootste aanpassingen die marketeers en marketing bureaus moeten maken om bij te blijven bij de nieuwste SEO standaard. Zulke wijzigingen aan het algoritme kunnen grote gevolgen hebben voor bedrijven die zich niet houden aan de nieuwe regels. Doorgaans betekent dat het zakken van pagina’s in de organische resultaten van bepaalde zoekwoorden.

Als ondernemer wil men dat natuurlijk voor zijn en voorkomen dat het gebeurt. Nu is dat niet altijd mogelijk doordat Google ook regelmatig kleinere updates uitvoert die ze niet aankondigen. En als ze het wel aankondigen dan heeft men vaak enkele weken de tijd voordat de aanpassingen volledig van kracht zijn. Verzakkingen zijn daarom niet altijd geheel te vermijden. Maar wat wel kan is dat men zich aanpast en eventuele verzakkingen herstelt en verkregen topposities behoudt. Een belangrijk middel daarvoor is een linkbuilding pakket. Daarmee is het mogelijk om autoriteit te vergaren en te stijgen in de zoekresultaten, maar men zal wel de juiste links nodig hebben om dat te kunnen bewerkstelligen.

Nieuw linkbuilden

Doordat er eind december 2022 een link spam update heeft plaatsgevonden is het nu zaak dat er nog beter wordt gelet of er per ongeluk toxische links naar je website zijn geplaatst. Verzakkingen die na dit moment plaatsvonden zouden met deze update in verband kunnen staan. Als je niet zeker bent of je het zelf kunt oplossen kan je om raad vragen bij een SEO specialist die al vele jaren ervaring heeft en al enkele van die updates voorbij heeft zien komen. Die kan je helpen met het opschonen van het linkprofiel waardoor de autoriteit van de site weer aantrekt en posities hersteld worden.

Om op deze nieuwe wijze te linkbuilden zijn inzicht, ervaring en de juiste gereedschappen nodig. Het herkennen van zulke backlinks is niet eenvoudig aangezien er geen enkele tool is die met 100% zekerheid kan zeggen of een link spammy is of niet. Er zijn meerdere factoren van afhankelijk waaronder of de indirecte links die naar de potentiële spam link wel of niet zelf spammy zijn. Verder kan er worden gekeken naar of de link relevant is voor het doelwit waar naar verwezen wordt, welke ankertekst het heeft in vergelijking met de rest van de backlinks. Een professional is erin getraind om onderscheid te maken tussen nuttige en nutteloze links. Snel aan de slag gaan met de nieuwe manier van linkbuilden gaat daarom het snelst met hulp van een ervaren linkbuilder. Linkbuilding uitbesteden is om die reden een goede keuze om 2023 te starten.

Of ga zelf aan de slag en gebruik daarbij de beste linkbuilding tools die momenteel verkrijgbaar zijn zoals Majestic, Ahrefs of Moz. Deze laatste heeft overigens een Spam Score waarmee het een percentuele inschatting maakt welke vergelijkbare links in het verleden een bestraffing hebben gekregen.

Similar Posts