Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes ZZP

Voordelen WooCommerce voor een webshop

WooCommerce is een plug-in waarvan je kunt gebruik maken als je een website hebt van het content management systeem (CMS) WordPress. De kans dat je een WordPress-site hebt is vrij groot, want dit is een van de meest gebruikten CMS’en die er bestaan. Vervolgens geldt WooCommerce als plug-in waarmee je een webshop omgeving toevoegt aan je website. Ten opzichte van andere webshop programma’s heeft WooCommerce een aantal duidelijke voordelen. Deze worden in dit artikel nader toegelicht. 

 

Lage kosten

In vergelijking met andere webshop software is webshop beginnen in WooCommerce ronduit goedkoop. Sterker nog, in principe kun je er zelfs gratis gebruik van maken. Wel zou het kunnen dat je via extra uitbreidingen alsnog kosten gaat maken, maar dan nog blijft WooCommerce een financieel gunstige keuze.

 

Open source

Net als WordPress zelf is WooCommerce een open source programma. Dat betekent dat deze software vrij te gebruiken is en dat alle gebruikers voorstellen kunnen doen om het programma beter te maken. Aangezien dit programma door talrijke slimme ICT’ers wordt gebruikt, ontwikkelt WooCommerce zich razendsnel. 

 

Vlugge installatie

Het downloaden en installeren van WooCommerce is allesbehalve ingewikkeld. Bij de installatie opent zich een wizard. Die legt je diverse vragen voor. Aan de hand van je antwoorden wordt de basis van je webshop gelegd. In principe heb je voor de installatie verder geen specifieke kennis nodig van zaken als HTML en CSS.

 

Gebruiksvriendelijk

Net als voor het installeren heb je voor het daadwerkelijke gebruik van WooCommerce geen vergaande ICT-kennis nodig. WooCommerce staat namelijk bekend als een programma met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Bovendien kun je op diverse externe websites, waaronder de site waar vandaan je WooCommerce hebt gedownload, terecht voor handleidingen en tips. 

 

Talrijke maatwerkmogelijkheden

Nadat je WooCommerce hebt geïnstalleerd, beschik je alleen nog maar over de basisfuncties van het programma. Vervolgens zijn er vele extra plug-ins en extensies waarmee je je webshop verder kunt uitbreiden. Deze uitbreidingsopties zijn dusdanig exceptioneel, dat de mogelijkheden wat betreft maatwerk met WooCommerce vrijwel eindeloos zijn. Als je je hier even in verdiept, dan moet het ook hierbij mogelijk zijn zonder veel ICT knowhow je weg te vinden.

 

Voor uiteenlopende producten

Bij een webshop denk je misschien in eerste instantie aan het verkopen van fysieke producten. Echter kun je met een webshop van WooCommerce heel wat meer. Hiermee kun je immers ook digitale producten (oftewel downloadbare producten) te koop aanbieden. WooCommerce biedt zelfs mogelijkheden tot het verhuren van zalen en lokalen, en het beheren daarvan.

 

Hoge mate van schaalbaarheid

WooCommerce is een programma dat geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven en websites. Dus ook als je honderden producten te koop wilt aanbieden kun je prima terecht bij WooCommerce. Mocht je website daardoor iets trager worden, dan kun je altijd bij je webhost aankloppen voor een verbeterd pakket.

 

Analysemogelijkheden

Wie een webshop heeft, wil uiteraard ook statistieken en gegevens kunnen inzien over bijvoorbeeld afzet, omzet, af te dragen btw en producten die wel of niet goed presteren. WooCommerce bevat gelukkig uitstekende plug-ins waarmee je deze rapportages zeer eenvoudig op je scherm kunt laten verschijnen.

Similar Posts