Ondernemen

Zuid-Holland aantrekkelijk voor bedrijven

Zuid-Holland is qua inwoners (ruim 3,7 miljoen) de grootste provincie van Nederland. Het is niet de grootste provincie wat oppervlakte betreft maar de provincie heeft de hoogste bevolkingsdichtheid van alle Nederlandse provincies. Zuid-Holland neemt ook ruim 20% van de totale Nederlandse economie in beslag. Niet verwonderlijk omdat we in Zuid-Holland de grootste haven van Europa vinden. Daarnaast zijn in Zuid-Holland veel innovatieve ondernemers gevestigd en er zijn veel toonaangevende kennisinstellingen te vinden zoals de TU Delft, Universiteit Leiden, en TNO, Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. Dit maakt de provincie aantrekkelijk voor zowel nationale als internationale bedrijven om zich te vestigen.

Zuid-Holland als afzetmarkt

De organisaties waar jij je op richt met je product of dienst, zijn hoogstwaarschijnlijk verspreid over heel Nederland gevestigd. Waarom zou je een campagne dan richten op de provincie Zuid-Holland? Een regionale campagne met bijvoorbeeld bedrijfsadressen in Zuid Holland, biedt een aantal voordelen ten opzichte van een campagne gericht aan heel Nederland. Zo is de respons op je campagne vaak beter wanneer je specifieke, regionaal gebonden aspecten gebruikt. Daarmee creëer je herkenning. Daarnaast maak je het makkelijker om je campagne te controleren, analyseren en testen. Het inzetten van een provincie als Zuid-Holland om je campagne eerst te testen, levert je belangrijke en representatieve inzichten op die je kunt gebruiken voor je landelijke campagne met een adressenbestand van heel Nederland. Met een geslaagde campagne in Zuid-Holland heb je overigens je handen voorlopig vol!

Jouw doelgroep in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn 707.934 bedrijven en instellingen gevestigd. Om hieruit jouw doelgroep samen te stellen met je meest kansrijke potentiële klanten, kun je selecteren op tal van kenmerken en informatie. Zo kun je onder andere bepaalde bedrijfsactiviteiten, bedrijven op bedrijventerreinen of bedrijven in bedrijvenverzamelgebouwen selecteren. Er is zelfs BAG informatie (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) voorhanden op basis waarvan je een doelgroep kunt samenstellen. Start vandaag nog met het bepalen van je ideale doelgroep in Zuid-Holland.

Similar Posts