Weetjes

Glas in huis: ja of nee?

Wanneer jij een nieuw huis laat ontwerpen, krijg je met veel vraagstukken te maken. Waarschijnlijk heb jij al een idee over hoe je wil dat je huis eruit gaat zien, maar toch zijn er altijd dingen waar je vraagtekens bij zet. Eén hiervan is de aanwezigheid van glas: moet je dit wel of niet doen? In deze blog helpen we je dit besluit te nemen door de voor- en nadelen te noemen. Lees snel verder!

Voordeel: natuurlijke lichtinval

Licht in huis is enorm belangrijk voor de sfeer. Wanneer jij vooral in het duister leeft, merk je dit aan de gezelligheid maar ook aan hoe jij je in het algemeen voert. Lampen zijn natuurlijk een goede oplossing, maar als jij echt een goede sfeer wil neerzetten, doe je dit met natuurlijk licht. Zodra de lente zich meldt, staat jouw hele huis in bloei, aangezien met veel glazen wanden jij overal geniet van deze lichtbron. 

Voordeel: uitzicht

Woon jij achteraf, dan is de kans groot dat je een mooi uitzicht hebt. Of je nou in een bos, aan het water of op een andere plek woont, door glazen wanden te gebruiken, heb jij standaard de voorste stoel voor een prachtig uitzicht. Hier geniet je elk seizoen op een andere manier van: in de winter geniet je van witte sneeuwlandschappen, waar je in de lente juist de hele wereld zijn kleuren ziet ontdekken. Tip: plaats een comfortabele stoel bij het punt in jouw huis met het mooiste uitzicht. Zo kun je hier optimaal van genieten!

Nadeel: privacy

Wanneer jij een huis hebt met veel glazen wanden, betekent dit dat jij alles om je heen kan zien. Maar, dit werkt vaak ook andersom. Mensen die langs komen lopen kijken zonder problemen jouw huis in, waardoor jouw gevoel van privacy kan ontbreken. Dit is echter makkelijk te tackelen, door gordijnen of jaloezieën voor je ramen te plaatsen. Deze geven je de mogelijkheid om de mate van licht en privacy zelf te bepalen: ideaal dus!

Onderhoud

Of dit een voor- of nadeel is, mag jij zelf bepalen. Sommige mensen houden er namelijk van om met hun huis bezig te zijn en draaien hun handen dus ook niet om wanneer de ramen gelapt moeten worden. Heb jij een huis dat veelal uit glas bestaat, dan moet dit regelmatig gedaan worden. Vieze ramen zijn namelijk erg bepalend voor de sfeer, aangezien het ten koste gaat van het gevoel van hygiëne en luxe. 

Wil jij zeker weten dat je alle ramen zo schoon mogelijk weet te houden? Bekijk het assortiment vouwladders van Aldorr! Hierin vind jij verschillende vouwladders die het mogelijk maken om elke hoek van je huis schoon te houden op een veilige wijze. Bestel de jouwe gelijk!

Similar Posts