Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes ZZP

Top 5 Redenen om een auto te leasen

Als je van plan bent om een auto te rijden, maar nog niet zeker weet hoe je een bolide eigen wilt maken, dan ben je misschien geïnteresseerd in de argumenten voor een leaseauto. Veel mensen vinden leasen maar niets, omdat ze aan het eind van de leaseperiode geen eigenaar meer zijn van de auto. Er zijn echter wel degelijk meerdere goede redenen om alsnog een leaseauto te rijden. Meer weten? Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen om een auto te leasen.

1. Lagere kosten in vergelijking met een autolening

Als je niet het startkapitaal hebt om een auto aan te schaffen en tegelijkertijd lagere maandelijkse kosten wilt voor autorijden, dan is een autolease misschien wat voor jou. Het voordeel van autoleasing is dat de maandelijkse betalingen vaak een stuk lager zijn dan bij een autolening. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat wanneer je een autolening aangaat, je voor de hele auto betaalt, terwijl je bij leasing alleen betaalt voor de afschrijving terwijl de auto in jouw bezit is. 

Ben je een bedrijfstarter en kun je geen grote investeringen doen in een auto? Kijk dan eens op de website van CarLease Nederland voor meer informatie over een financial lease startende ondernemer

2. Met een autolease zul je je niet snel vervelen

Als jij iemand bent die graag in iets nieuws rijdt, dan kun je dit vrij eenvoudig doen door een auto te leasen. Elk jaar zijn er immers weer nieuwe auto’s met alsmaar meer opties beschikbaar, een zuiniger brandstofverbruik, een stijlvoller uiterlijk en interessante technologieën. Wil je niets van al deze nieuwe auto-ontwikkelingen missen? Dan is leasen een geweldige manier om altijd de sleutels te hebben van het nieuwste uit de showroom zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen!  

3. Geen zorgen over de lange termijn

Bezorgdheid over de betrouwbaarheid op lange termijn is een kwestie waarmee autokopers te maken hebben, maar dat is niet aan de orde wanneer je van plan bent om te leasen. Met leasing, hoef je je geen zorgen te maken dat jouw auto oud wordt, omdat je bij een autolease meestal een contract aangaat voor een of twee jaren. 

4. Dekking van de garantie

Bij een autolease heb je vrijwel altijd de mogelijkheid om garantiedekking te krijgen voor zolang de leaseauto in jouw bezit is. Dit betekent dat als er tijdens de leaseperiode iets misgaat dat niet te maken heeft met het eigen risico, de volledige reparatiekosten gedekt moeten kunnen worden. 

5. Een leaseauto kan ook gekocht worden

Wist je dat het vaak mogelijk is om een leaseauto na de contractperiode te kopen? Dit kan aantrekkelijk zijn, want de aanschaf van een nieuwe vergelijkbare auto kan duurder zijn en de markt voor tweedehands auto’s is nogal onstabiel. In tegenstelling tot andere tweedehandsauto’s ken je de geschiedenis van de auto die je leaset en weet je dus precies hoe hij presteert. Zie leasen dus als een lange testrit voor je hem koopt!

Similar Posts