Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes

Hoe wordt asfalt onderhouden? – 3 Manieren voor een betere levensduur

Als het komt op asfalt, dan is adequaat onderhoud van essentieel belang de levensduur te verlengen. Asfaltprofessionals weten precies hoe ze dat doen, maar als u bijvoorbeeld beschikt over een oprijlaan van asfalt, dan wilt u natuurlijk op de hoogte zijn van enkele nuttige protips voor asfaltreparaties. De waarheid is dat je veel onderhoud gewoon zelf kunt uitvoeren. Lees snel verder hoe! 

1. Voorbereiding van het oppervlak – Zorg voor een grondige aanpak

De eerste stap bij asfaltonderhoud is het reinigen van het oppervlak en het identificeren van de probleemzones. Dit moet niet alleen een simpele veegbeurt zijn. U wilt ervoor zorgen dat alle kritieke punten worden aangepakt, dus houdt er rekening mee dat u krachtig moet schoonvegen met bijvoorbeeld een staalborstel. Onzorgvuldige reiniging zal de levensduur van het asfalt schaden en in de toekomst extra werkzaamheden vereisen. Verwijder na het schoonmaken alle overgebleven vuil om verder te gaan met reparatie van gaten en scheuren. 

2. Reparatie van gaten en scheuren in het asfalt – Rekening houden met de weeromstandigheden

Houdt de weersvoorspelling bij de hand en controleer hem regelmatig om zeker te zijn dat u uw reparaties op een juist moment inplant. Reparaties van asfalt gedijen het beste bij temperaturen boven de 15 graden Celsius en geen regen gedurende enkele opeenvolgende dagen. Dit is zeer belangrijk om de levensduur van het bitumen te verlengen en de verspreiding van krassen te voorkomen. Dus voordat u het materiaal voor het repareren van scheuren en gaten voorbereidt, moet u controleren of de omstandigheden dit eigenlijk wel toelaten.

3. Gebruik een geschikt middel – Een extra laag van asfaltbescherming

Scheuren en gaten die ontstaan na erosie van weersinvloeden, verkeersintensiteit en simpelweg veroudering moeten opgevuld worden. Bovendien is het slim om ervoor te zorgen dat de algehele asfaltconstructie wordt versterkt. Wilt u gebruik maken van een middel dat ook voor professionele doeleinden zoals autowegen wordt ingezet, dan brengt u een laag van SAMI aan om het asfalt in goede conditie te houden. Dit stressbestendige membraan brengt een extra beschermende laag aan en zorgt ervoor dat het asfalt beter bestendig is tegen verschillende omstandigheden. Hierdoor zullen er bovendien minder snel gaten en scheuren ontstaan in de toekomst. 

Kortom, een extra laag bescherming met behulp van een middel zoals SAMI, kan ervoor zorgen dat de asfaltconstructie een hogere spanning absorptie krijgt, alsmede een hogere waterdichtheid. Dergelijke bitumenemulsies dienen als hechtmiddel en zijn dus uitstekend om een langere levensduur van het asfalt te garanderen.  

Similar Posts