Weetjes

Leer over tijd besteden tijdens je pensioen bij een cursus

Iedereen heeft zijn pensioen hard verdiend. Na jarenlang hard gewerkt te hebben kun je dan gaan genieten van vrije tijd. De meeste mensen gaan op de leeftijd van 67 met pensioen, maar sommige ook eerder. Het kan dan even wennen zijn om opeens zoveel vrije tijd te hebben. Hoe moet je deze dan gaan indelen en hoe vind je een fijne routine voor je dagen? Hierbij kan een cursus pensioen in zicht helpen. Deze cursus is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig want je zult met andere mensen die bijna met pensioen gaan de cursus volgen.

De cursus is te volgen bij Essenburgh via www.essenburgh.com. Hier kun je kiezen uit verschillende opties, Je kunt bijvoorbeeld op reis gaan met een groep naar het buitenland of je kunt een leuke activiteit kiezen om met een groep te doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen of fietsen met een groep of gaan golfen of schilderen met andere mensen die bijna met pensioen gaan.

Hier weet je meer over na de cursus pensioen in zicht

Als je veel vrije tijd hebt is het fijn om een routine in je dag te hebben die voor ritme en balans zorgt. Op een bepaalde tijd opstaan en gaan slapen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je goed slaapt elke dag. Elke week iets proberen te plannen met een vriend of familie zorgt ervoor dat je sociaal bezig blijft tijdens je pensioen. Dit soort handvatten geven wij je mee tijdens de cursus, maar dan in een informele en gezellige setting.

Je leert daarnaast ook nieuwe mensen kennen en deze mensen gaan waarschijnlijk ook binnenkort met pensioen. Zo bouw je een netwerk van mensen op die binnenkort ook met pensioen gaan en dit is leuk. Je kunt met hen meer activiteiten plannen zoals gaan fietsen, wandelen of golfen.  Niet alleen leer je dus handige handvatten voor tijdens je pensioen, maar ook leer je gezellige nieuwe mensen kennen.

Similar Posts