Weetjes

Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind

Als uw kind later volwassen is wilt u natuurlijk dat hij of zij alle vaardigheden bezit om net zo succesvol te worden als u. Het ontwikkelen van deze vaardigheden begint al heel vroeg. In deze blog wordt uitgelegd waarom spelen zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.  

Motoriek 

Spelen is nummer 1 als het gaat om de ontwikkeling van een kind, je kind kan zich volledig ontwikkelen door te spelen. Het begint al heel vroeg wanneer u uw kind speelgoed geeft. Dit speelgoed is uiteraard volledig aangepast aan de leeftijd van de baby. Het eerste speeltje is voornamelijk bedoeld om de motoriek van het kind te ontwikkelen. Door te spelen leert uw kind hand-oog coördinatie, wat een belangrijke prestatie is voor de rest van zijn leven. 

Verdere ontwikkeling 

Vanaf het moment dat uw baby een peuter wordt, gaat de ontwikkeling snel. De wereld van je kind wordt steeds groter en de overgang van peuterspeelzaal of kleuterschool naar school betekent ook dat er veel nieuwe dingen komen. Door te spelen leren kinderen de wereld om hen heen te verkennen. Uw kind gebruikt zijn fantasie en ontwikkelt fysieke, cognitieve en sociale kracht. Spelen stimuleert ook de hersenen om zich verder te ontwikkelen. Het helpt het kind de wereld onder ogen te zien, maar op zijn eigen niveau. U kunt dit proces begeleiden door uw kind veel te laten spelen. Blijf de ontwikkelingen op de voet volgen en stel een passend assortiment speelgoed voor. Dit kan met bijvoorbeeld met Lego, Duplo of de Wobbel Original. Het Wobbel Original board is verkrijgbaar bij Meervoorkinderen.nl. Dit is een balansboard dat een kind voor vele dingen kan gebruiken. Als opstapje, als hek, als wiebelplank of als rugsteun. Hierdoor zal het kind fantasierijk worden, hun motorische vaardigheden ontwikkelen en leren om het evenwicht te bewaren. 

 

Similar Posts