Weetjes

Dit is wat je moet weten over het verticuteren van jouw tuin

Het is geen verrassing dat de meeste mensen met het mooie zomerse weer meer tijd zullen doorbrengen in hun eigen tuin. Wie wil nou niet genieten van de warme zomerse avonden, omringd door andere mensen onder het genot van een heerlijke barbecue? Om je tuin helemaal gereed te maken voor zulke bijeenkomsten, zal je een beetje tijd moeten besteden aan het opknappen van deze buitenruimte.

Heb je een grasveld en heeft deze een broodnodige opknapbeurt nodig? Een verticuteer beurt met een verticuteermachine (bijvoorbeeld van www.detuinmachineshop.nl)  zal het natuurveld goed doen! Dit is wat je moet weten over het verticuteren van jouw tuin.

Waarom het nodig is om je tuin te verticuteren

Na een lange tijd binnen zitten, zal je grasveldje erg veranderen. Met tijd zullen gemaaid en dood gras, losse stengels, mos, onkruid en andere organisch afval ophopen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk laag tussen de grassprieten, wat in het begin geen schade zal vormen. Als de laag te dik wordt, dan zal het water opzuigen, waardoor de wortels van je gras droog worden, terwijl de bovenlaag van het grasveld nat is. Het resultaat? Gele, dode plekken op je gazon en het risico op grasziektes worden groter. En dat is natuurlijk geen gezicht en niet fijn voor de natuur.

Verticuteren kan je met de hand doen of met een verticuteermachine. Op een kleine oppervlakte kan je gemakkelijk een verticuteerhark gebruiken. Deze harken zijn erg goedkoop en doen hun werk, als je je volledige kracht erin zet. Voor een grotere tuin wordt een verticuteermachine aangeraden: zo kan je gemakkelijk en snel je tuin verticuteren en hoef je niet al te veel in te spannen. Bovendien zorgen zulke machines voor een effen resultaat. Dat oogt wel veel mooier dan het zelf verticuteren en zo kan jij jouw gasten de indruk geven dat je alles op orde hebt in je tuin.

Similar Posts