Weetjes

Hoe zit het met een zorgverzekering als je zwanger bent?

Als je zwanger bent ga je een hele mooie en bijzondere tijd tegemoet. Maar het is ook een hele vermoeiende tijd waarin je veel zorg nodig zal hebben. Als je zwanger bent of van plan om dat in 2021 te worden is het nodig om na te denken over een andere zorgverzekering. Daarom zal in deze blog alles verteld worden over zorgverzekering en zwanger. 

Basisverzekering 

Een aantal zaken omtrent zwangerschap zijn al in de basisverzekering opgenomen. Dit zijn onder andere de eerste twee echo‘s, de bezoeken aan de huisarts, de prenatale vervolgonderzoeken, hulp van een verloskundige en een eventuele bevalling in het ziekenhuis, deze zaken worden door de basisverzekering deels of helemaal gedekt. Kraamhulp wordt ook nog vergoed, maar dan tot 80 uur en je hebt een eigen bijdrage van €4,60 per uur. Het basispakket lijkt dus in eerste instantie voldoende, maar de realiteit is dat veel vrouwen meer zorg nodig hebben.  

Aanvullend kraampakket 

Het is altijd aan te raden om te verzekeren met een aanvullend kraampakket. Een aanvullend zorgverzekering voor zwangere vrouwen bevat vaak een kwijtschelding van de eigen bijdrage voor een ziekenhuisopname en een vergoeding voor verlengde kraamzorg. Veel zaken van de basisverzekering worden helemaal vergoed in plaats van gedeeltelijk vergoed. Dit zal veel schelen als er veel zorg nodig is bij een zwangerschap. Ook worden bij een aanvullend kraampakket bijvoorbeeld de zwangerschapscursussen, zwangerschapsyoga, fysiotherapie voor de bekken, IVF-behandelingen en hulp van een lactatiekundige, helemaal of voor een groot deel vergoed. Dit zijn dingen die niet nodig zijn voor iedere vrouw, maar waar wel veel vrouwen gebruik van willen maken. Soms is het zelfs noodzakelijk. Als jij die extra zorg nodig hebt is het fijn als dat ook vergoed wordt. Wij raden daarom aan om te gaan vergelijken van de goedkoopste zorgverzekeringen en te bepalen welke aanvullende verzekering jij fijn vindt. Met een aanvullende verzekering worden alle financiële zorgen weggenomen. Dit gevoel van zekerheid is al reden genoeg om je goed te verzekeren voor een bevalling, een bevalling kan namelijk al genoeg zorgen met zich meebrengen.  

Similar Posts