Business Carriere

Hoe een carrière coach je loopbaan kan verbeteren

Een carrière coach kan uw zoektocht naar een baan versnellen.

Het inhuren van een carrière professional kan de tijd die nodig is om weer aan het werk te gaan vaak verkorten. Tegenwoordig besteden mensen boven de 50 vaak twee keer zo lang als jongeren om aangenomen te worden. Loopbaan Coaching kan je ertoe brengen: op koers te blijven met het opstellen van een degelijk sollicitatieplan, actiestappen te prioriteren, te leren hoe je effectief kunt netwerken, je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek en te begrijpen wat de beste manieren zijn om dit op te volgen. Haar of haar zal perspectief, expertise en empathie bieden. Je coach zal er vooral voor zorgen dat je jezelf verantwoordelijk houdt voor de doelen die je stelt en de resultaten die je wilt bereiken.

Een carrière coach kan je helpen bij het ontwikkelen van een gedegen sollicitatieplan.

Weet u wat uw waarde is voor een potentiële werkgever of klant? Weet je hoe je jezelf het beste kunt omschrijven en positioneren? Weet u wie de belangrijkste contacten zijn in uw database? Een loopbaancoach helpt u met de antwoorden om met een strategisch aanvalsplan te komen om aangenomen te worden. Je coach zorgt ervoor dat je het juiste verhaal vertelt via je bio-, resumé- en LinkedIn-profiel. Deze adviseur zal u ook helpen bij het sorteren van de verschillende mogelijke opportuniteiten (openstaande functies, netwerkevenementen, conferenties, bestaande contacten, nieuwe contacten en dergelijke) en zal voorrang geven aan de opportuniteiten die het meeste resultaat zouden kunnen opleveren. Het hebben van een plan zal u helpen om de onvermijdelijke ontmoediging van het aankloppen van deuren dag na dag voorbij te blazen. En als je plan wazig wordt, zal je coach je aanmoedigen en je helpen om de volgende dag het hoofd te bieden.

Een carrière coach kan je laten zien hoe je in jezelf kunt investeren.

Je geld op het spel zetten als investering in je carrière coach zal een uiting zijn van je betrokkenheid bij jezelf. Zelfs (en vooral) als je op een krappe begroting zit, kan het uitgeven van het geld een vuur onder je ontsteken. Het zal je meer gefocust en meer gericht maken, want de klok tikt en de meter van de coach loopt. Dan zal je inzet voor iedereen voelbaar zijn, van netwerkbondgenoten tot rekruteerde en het inhuren van managers.

Similar Posts