Ondernemen

Een nieuwe horecavloer? Hier kun je op letten

Een horecavloer moet officieel aan meerdere hygiëne en veiligheidseisen voldoen. Vaak wordt PVC als materiaal gebruikt en wordt ervoor gezorgd dat de vloer vloeistofdicht en een antislip laag heeft. In dit artikel lees je meer over aspecten waar je op zou kunnen letten.

 

Om zeker te weten dat je een specialist als Takens Bedrijfsvloeren inschakelen. Dat bedrijf biedt meerdere bedrijfsvloeren en heeft de kennis in huis die nodig is om de horecavloer op de juiste manier aan te leggen. 

Ga voor een vloeistofdichte vloer

Een van de belangrijkste eisen in de horeca is hygiëne. De ruimte waarin wordt gekookt en gewerkt moet schoon zijn. Waar bij veel soorten vloeren en materialen viezigheid op kunnen hopen, is dat bij een vloeistofdichte vloer niet het geval. Hier krijgen etensresten en andere vuiltjes geen kans om over te gaan in een bacterie of schimmel. Alles is 100% waterdicht zodat het goed schoongemaakt kan worden. 

Antislip

In het kader van veiligheid is het bovendien belangrijk om een vloer te nemen met een antislip laag. Je wilt niet dat een werknemer uit kan glijden in de keuken, werkruimte, spoelkeuken of de rest van de horecagelegenheid. Vooral op plekken als de spoelkeuken is het immers mogelijk dat de vloer nat en glad kan worden. Voor de veiligheid wordt daarvoor een antislip laag aangeraden. 

Leverancier

Let goed op met het kiezen van een geschikte leverancier van de vloer. Het bedrijf moet genoeg kennis in huis hebben om de vloeren op een juiste manier leggen. Met Takens Bedrijfsvloeren ben je er zeker van dat de kwaliteit goed is en dat de vloer lang meegaat. 

Kleur

De kleur van de vloer moet aansluiten bij het interieur. Zo blijft uitstraling en sfeer van de horecagelegenheid een geheel. Naast de standaardkleuren zwart, antraciet, bruin, blauw, rood en grijs, kun je bij Takens Bedrijfsvloeren ook uit andere kleuren kiezen.

Similar Posts