Financieel

Bedrijfsfinanciering afsluiten die past bij je bedrijf

Wanneer je een bedrijfsfinanciering wilt afsluiten kun je dat op meerdere manieren doen. Je kunt een lening afsluiten bij banken, maar ook bij andere bronnen dan banken zoals kredietverstrekkers, particuliere investeerders of publieke fondsen. Ondernemers sluiten vaak een bedrijfsfinanciering af wanneer ze willen groeien. Bijvoorbeeld wanneer ze het bedrijfspand willen aankopen of voor het uitbreiden van de activiteiten. Voor de aankoop van een pand kun je het beste een hypotheek afsluiten. Een bedrijfsfinanciering wordt vooral afgesloten voor:

De oprichting van een bedrijf

Als uitbreiding van het werkkapitaal

Om meer of een grotere voorraad aan te leggen

Personeel aan te trekken

Producten uit te breiden

Overbrugging van een slappe tijd (seizoensgebonden producten)

Uitkoop partner

Overname ander bedrijf

Welke lening is het beste voor het doel dat je wilt bereiken


Wil je groeien en heb je hier extra inventaris voor nodig dan kun je hiervoor een zakelijk krediet of een zakelijke lening afsluiten. Een externe financiering kan helpen om een bepaald doel te bereiken. Wel is het belangrijk, voor je een lening afsluit, te kijken welke lening het beste bij jou en/of het doel past. Voordat je de mogelijkheden gaat onderzoeken moet je:

Vaststellen hoeveel geld er nodig is om je doet te bereiken

Bepalen binnen hoeveel tijd je de lening terug wilt betalen

Bekijken of je in staat bent om die lening wel terug te betalen

Een zakelijk krediet


Bij een zakelijk krediet kun je flexibel geld opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je kunt geld opnemen met een handige app, waarmee je ook je kredietruimte kunt checken. Zo houdt je overzicht over je bedrijfsfinanciering. Een zakelijk krediet kun je binnen 24 uur regelen. Bij een zakelijk krediet los je per maand een gedeelte af. Het voordeel van een krediet is, dat je het bedrag dat je hebt afgelost, als dat nodig is, ook weer kunt opnemen. Het zakelijk krediet kun je gebruiken als werkkapitaal, voorraad financiering of om te investeren. Bij een zakelijk krediet ontvang je geen eenmalig bedrag, maar kun je geld opnemen tot een maximaal bedrag. Het grote voordeel van een zakelijk krediet is dat je alleen rente betaald over het opgenomen bedrag. Je mag altijd boetevrij extra aflossen en je financiering is dagelijks opzegbaar.

Een zakelijke lening


Bij een zakelijke lening ontvang je een geldbedrag in één keer op je zakelijke rekening. Daarmee kun je bijvoorbeeld een grote investering betalen. Bij een zakelijke lening van Floryn betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Je weet dus precies wat je maandelijks moet betalen en hoe lang je moet betalen. Een zakelijke lening wordt in de meeste gevallen voor maximaal 5 jaar afgesloten. De meeste ondernemers sluiten een zakelijke lening af voor een langlopende investering, bijvoorbeeld om een bedrijf uit te breiden, personeel aan te trekken of machines te kopen. Er wordt door die uitbreiding verwacht dat de inkomsten omhoog zullen gaan en dat extra geld dan niet meer nodig is. Om een zakelijke lening van Floryn af te sluiten hoef je alleen maar de zakelijke bankafschriften van een half jaar aan te leveren. Je kunt ook altijd de QuickScan invullen om te bekijken wat jouw mogelijkheden zijn.

 

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Similar Posts