Ondernemen

Werkt mijn printer op inkt of toner?

Een printer is een onmisbaar apparaat op het kantoor. Toch komt het nog vaak voor een printer halverwege het uitprinten van een belangrijk verslag stopt. Dan moeten de cartridges van de printer vervangen worden. Maar dan blijft de vraag, werkt mijn printer op inkt of op toner? In deze blog zal uitgelegd worden welke printer werkt met, en wat het verschil is tussen inkt en toner.  

Inkt

Inkt is gemaakt van kleuring die is opgelost in een vloeistof, meestal water of glycol. Dit helpt de kleurstof gemakkelijk van de printerkop naar de pagina te stromen en snel te drogen. De meeste standaard inkjetprinters gebruiken inkt op kleurstof basis, aangezien dit het goedkopere inkttype is. Op kleurstof gebaseerde inkten zijn superscherp voor tekst en creëren rijke, levendige kleuren in uw afbeeldingen. Ze zijn echter niet waterdicht en hebben de neiging om binnen 5-25 jaar te vervagen. 

Toner 

Laserprinters gebruiken een fijn poeder dat toner wordt genoemd dat door een drumeenheid met warmte aan de pagina wordt vastgesmolten. Voor uw standaard kantoorpapier behalen laserprinters schonere resultaten, deels omdat de toner de pagina tijdens het printproces niet nat maakt met inkt. Kleurenlaserprinters zijn goed voor grafieken en foto’s van gemiddelde kwaliteit, maar niet zozeer voor kleurenafbeeldingen van hoge kwaliteit waarbij het patroon van de tonerkop merkbare strepen kan veroorzaken.  

Welke is het beste voor het kantoor? 

Laserprinters worden het meest gebruikt voor kantoortoepassingen, vanwege hun snelheid en kosteneffectiviteit, maar krijgen nu ook de voorkeur van thuisgebruikers vanwege hun zuinigheid. Dit is vooral het geval wanneer u grote aantallen zwart-wit tekstdocumenten afdrukt. Gemiddeld kunt u verwachten dat uw laserprinter tekstpagina’s in zwart-wit bijna twee keer zo snel afdrukt als een vergelijkbare inkjetprinter voor de helft van de kosten per pagina. Hierdoor is een laserjetprinter met toners kopen de beste optie voor het kantoor. 

Similar Posts