Ondernemen

Hoe afvulmachines het productieproces kunnen versnellen

Als de vraag naar uw product snel stijgt is dat natuurlijk geweldig nieuws, maar het is wel belangrijk dat de productie het kan bijbenen. Een afvulmachine is hét aangewezen hulpmiddel om de productie op te schalen. Hieronder wordt uitgelegd hoe een afvulmachine werkt, welke drie typen er zijn en welke de beste is om het productieproces op te schalen.  

De werking  

De meeste afvulmachines werken met product dat in een trechter wordt gevoerd en vervolgens pneumatisch of door vacuüm wordt gepompt. Het product wordt door een mondstuk of vulkop gevoerd, waarbij de porties worden gemeten naar volume of gewicht. Het zal daarna in de daarvoor bestemde containers en verpakkingen van terechtkomenEr bestaan drie typen afvulmachines die kunnen assisteren in het productieproces. Hieronder zijn ze beschreven. 

Handmatig 

Handmatige vulmachines worden vaak bediend met een handhendel die wordt gebruikt om het product door het toevoermondstuk te pompen. Dit type apparatuur is het meest geschikt voor kleine productiefaciliteiten en voor locaties waar geen elektrische voeding of perslucht beschikbaar is om het product te verpompen. Handmatige vulmachines zijn veel nauwkeuriger en minder vatbaar voor morsen dan het product met de hand afwegen en in de verpakking stoppen. Hierdoor wordt het productieproces efficienter, sneller en duurzamer.  

Halfautomatisch 

Halfautomatische vulmachines worden meestal aangedreven door pompen met perslucht. Het vullen kan op herhalen worden ingesteld en de machine biedt een grotere snelheid en nauwkeurigheid dan handmatige vulmachines. Nauwkeurige porties kunnen worden gevuld door middel van nauwkeurige meet- en doseerapparatuur die is ingebouwd in de machine.  

Automatisch

Automatische afvulmachines zijn voorzien van bedieningselementen en inline-apparatuur die het vulproces beheert, van het materiaalbehandeling tot het laden, doseren en verpakken. De apparatuur is vaak schaalbaar met de mogelijkheid om het aantal vulkoppen te vergroten. Hierdoor zorgt een automatische afvulmachine voor grootschalige operaties, een hoge doorvoer en optimale efficiëntie. Dit type afvulmachine is het nauwkeurigst, het efficiënts en het snel. Hiermee kan het productieproces naar een hoger level getild worden.  

  

Similar Posts