Ondernemen

Recruitment- en uitzendbureaus blijven belangrijk

Recruitment- en uitzendbureaus blijven belangrijk

De arbeidsmarkt is voor iedereen een gekkenhuis. Waar vroeger iedereen gemiddeld 10 tot 20 jaar bij hetzelfde bedrijf werkte, wisselt dat tegenwoordig steeds vaker. Er is veel diversiteit in banen en iedereen wil zich blijven door ontwikkelen. Hierdoor zijn er bij veel bedrijven wisselingen in het personeel. Denk je dat je het goed voor elkaar hebt, dan staat er weer iemand op en kun je op zoek naar een nieuwe aanwinst. Veel bedrijven hebben niet de tijd of de capaciteit om iemand op de HR afdeling te zetten. In dat geval blijven de recruitment- en uitzendbureaus erg populair en een geschikt middel om nieuw personeel te vinden.

Recruitmentbureaus

Er is wel degelijk een verschil tussen een recruitment- en uitzendbureau. Als bedrijf kun je bij een recruitmentbureau aangeven waar je naar op zoek bent. Namelijk voor welke functie, fulltime, parttime etc. Het recruitmentbureau gaat vervolgens op zoek naar de geschikte kandidaat, ze voeren de sollicitaties en rijken jou de werknemer waar je naar op zoek bent. Een voorbeeld van zo’n bureau is Set Sypply Chain Professionals. Voordat je een bureau in handen neemt, kijk dan goed waar deze in gespecialiseerd is en kijk of dit in aansluit bij jouw branche. Zo is dit bureau gespecialiseerd in Supply Chain Recruitment.

Uitzendbureaus

Waar een recruitmentbureau zoekt naar een vaste werknemer, werkt dat bij een uitzendbureau anders. Zo is de werknemer bij een uitzendbureau, ook bij dit bureau werkzaam. Door het uitzendbureau worden ze bijvoorbeeld in de horeca of bij feestgelegenheden ingezet waar het nodig is. Het personeel wordt uitgezonden. Het gaat in dit geval dus om korte tijdsbestekken.

Welk bureau dan ook, ze zijn onmisbaar en mogen zeker niet onderschat worden. Heb jij met jouw onderneming moeite met het vinden van geschikt personeel, overweg dan zeker eens om een bureau in te schakelen.

Similar Posts