Ondernemen

3 Manieren om je omzet te verhogen!

als je een eigen bedrijf hebt streef je ernaar om zoveel mogelijk omzet te draaien. Die omzet hangt af van een aantal factoren en er zijn dan ook veel zaken die je kunt verbeteren om die hogere omzet te bereiken. Want het behalen van je break-even point is belangrijk, maar daar ver overheen gaan is natuurlijk wat je hoopt te bereiken. Kortom, er zijn dus altijd punten die je kunt verbeteren en die zullen we in deze blog met je doornemen.

Verkoop meer aan bestaande klanten

Je hebt misschien wel eens gehoord van het pareto principe? Dat houdt in de zo’n 90% van jouw omzet wordt gegenereerd door 10% van de bestaande klanten. Dat gaat alleen niet vanzelf en je moet er dus wel wat voor doen. Een manier om ervoor te zorgen is door de klanten altijd een aanbod te doen. Je kunt het zien als upsellen, maar bekijk het eens als helpen. Stel bijvoorbeeld dat jij bijvoorbeeld make-up verkoopt, biedt de klant dan ook een make-up remover aan of als je verhuisdozen verkoopt, verkoop daarbij dan ook de tape om de dozen te sluiten. Het zijn producten waarvan de klant in eerste instantie niet wist dat ze nodig waren, maar doordat jij ze laat zien is de kans groot dat de klant het toch aanschaft.

Een nieuwe markt aanboren

Een nieuwe markt aanboren kan worden verdeeld in twee categorieën, namelijk productontwikkeling en marktontwikkeling. Bij productontwikkeling gaat het om het vinden van een gat in de markt en daarop inspelen. Je spreekt dus een nieuwe doelgroep aan. Een simpel voorbeeld hiervan is een iPad mini verkopen terwijl er al een iPad was. Bij marktontwikkeling ga je de producten die je verkoop onder de aandacht brengen bij nieuwe klanten. Stel dat je elektrische fietsen verkoopt aan voornamelijk oudere mensen, dan kun je deze nu onder de aandacht brengen voor kinderen. Ze worden immers steeds populairder.

Hoger in Google komen

Je omzet hangt ook af van het aantal  bezoekers op je website. Die bezoekers belanden vaak op jouw website via Google, het is dus erg belangrijk dat je hoog in de zoekresultaten verschijnt bij de zoekmachine. Om daarvoor te zorgen zijn er veel stappen die je kunt ondernemen, maar het is niet iets wat in een dag is gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om advertenties in te schakelen, ook wel SEA genoemd of je kiest er voor om het op de kosteloze manier te doen, namelijk SEO. Een andere optie is om het uit handen te geven aan een SEO Agency. Zij hebben de juiste kennis en zullen ervoor zorgen dat jij snel meer verkeer naar je website krijgt en dus ook meer omzet!

Similar Posts