Ondernemen

Zo ziet de toekomst er volgens ons uit

Iedereen fantaseert er wel eens over hoe de toekomst er uit zal komen te zien, over tien jaar, over dertig jaar en ga zo maar door. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook meer in zijn algemeenheid. Dat de zeespiegel verder stijgt is een gegeven, net zoals het feit dat de aarde langzaamaan overbevolkt dreigt te raken. Maar wanneer komt het water dan letterlijk tot aan onze lippen te staan? En wanneer grijpt moeder aarde een keer in omdat ze het wel welletjes vindt geweest? Op dit soort vragen is het maar moeilijk een antwoord te krijgen, als het überhaupt al mogelijk is. Hoe de toekomst er uit zal komen te zien hangt helemaal af van verschillende factoren en ontwikkelingen en het tempo waarin deze ontwikkelingen zich voltrekken. Dat er al veel ontwikkelingen gaande zijn zal wellicht niemand zijn ontgaan. Hoe de toekomst er volgens ons uit ziet? Dat lees je in deze blog.

Robots nemen de wereld over

Machines die bepaalde eenvoudige werkzaamheden volledig kunnen overnemen, zorgrobots die het zorgpersoneel kunnen ontzien, privé auto’s en straks ook taxi’s die geheel zelfstandig zonder bestuurder kunnen rijden; robots nemen de wereld langzaamaan steeds meer over. Daarnaast kunnen ze ook steeds complexere taken uitvoeren. Wij verwachten dan ook dat robots op den duur niet meer weg te denken zijn en dat je ze werkelijk waar overal tegenkomt.

Eten printen wordt de normaalste zaak van de wereld

3D printen met kunststof filament is tegenwoordig zelfs voor de gemiddelde burger een betaalbare hobby geworden. Nog niet eens zo heel lang geleden had niemand nog van 3D printen gehoord. Moet je eens zien hoe vergevorderd de ontwikkelingen vandaag de dag al zijn! Naast 3D printers voor kunststof filament bestaan er tegenwoordig ook al zogenaamde ‘food printers’ waarmee je afbeeldingen op eetbaar papier kunt printen. Of wat dacht je van 3D chocolade printers? Als het aan ons ligt wordt eten printen de normaalste zaak van de wereld.

Fysieke winkels verdwijnen langzaam uit het straatbeeld

Online winkelen wordt steeds populairder. Vooral nu we middenin een pandemie zitten en haast gedwongen worden om sommige aankopen online te doen, zie je de ene na de andere fysieke winkel uit het straatbeeld verdwijnen. Veel mensen die voorheen niks met online shoppen te maken wilden hebben, zien nu toch in dat het ook zo zijn voordelen en gemakken heeft. Dit zal er naar alle waarschijnlijkheid voor zorgen dat het verdwijnen van fysieke winkels in een stroomversnelling komt.

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst. We hebben inmiddels een punt bereikt waarop het milieuprobleem dusdanig ernstig is dat we er niet langer meer omheen kunnen. Een versterkt broeikaseffect en een veranderend klimaat, afvalbergen in Afrika, plasticsoep in zee; enkele voorbeelden van problemen waar we nu overduidelijk tegenaan lopen. Vooral verpakkingsmaterialen veroorzaken een groot probleem. Gelukkig proberen steeds meer bedrijven hun steentje bij te dragen. Zo ook Rotim verpakkingen. Voor duurzame verpakkingen ben je hier aan het juiste adres!

Similar Posts