Business Ondernemen Weetjes

Goederen vervoeren naar het buitenland

Ben je ondernemer en heb je besloten om te exporteren? Dan is de volgende stap het opstellen van een exportplan. Zo komen de goederen op de juiste plaats aan. Om een ​​goed plan te maken, moet je niet alleen aan logistiek denken. Het is ook noodzakelijk om bijvoorbeeld rekening te houden met verzekerings- en leveringsvoorwaarden. Wilt u goederen naar het buitenland vervoeren en kunt u daarbij wat hulp gebruiken? Lees dan verder! We hebben drie handige tips voor je samengesteld.

Tip 1: denk goed na over de vervoerswijze

De eerste stap is het kiezen van het type transport: ga je voor lucht-, spoor-, weg- of zeevervoer? Denk aan de goederen die u wilt exporteren en welk transportmiddel daarvoor geschikt is. Goed om te weten: luchtvervoer is zowel de snelste als de duurste optie. Bij het werken met bederfelijke producten heb je vaak geen andere keuze dan te kiezen voor luchtvervoer. Wegtransport heeft als voordeel dat goederen van deur tot deur geleverd kunnen worden.

Spoorvervoer is alleen nuttig voor lange afstanden, omdat niet alle bedrijven waar goederen moeten worden afgeleverd gemakkelijk bereikbaar zijn. Vanwege de lage tarieven worden de meeste goederen over zee vervoerd. Heeft u geen ervaring met het transporteren van goederen naar het exporterende land? Dan kan het handig zijn om planning en organiseren uit te besteden aan een professional.

Tip 2: Sluit een transportverzekering af

Bij transport, laden en lossen en bij het binnenkomen en verlaten van magazijnen is er een groot risico op beschadiging of zelfs diefstal. Om problemen te voorkomen raden wij u aan een goede transportverzekering af te sluiten. Wilt u regelmatig in het buitenland handelen? Overweeg om een ​​doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het is ook mogelijk om voor een enkele zending een transportverzekering af te sluiten.

Extra advies: let op veilig en hygiënisch transport. Kies bijvoorbeeld voor plastic pallets in plaats van houten pallets voor het vervoeren van voedsel.

Tip 3: Denk eraan om servicegericht te blijven

Het kan overweldigend zijn om goederen naar het buitenland te verzenden. Het is echter belangrijk om servicegericht te blijven. Voordat u overeenkomsten sluit met buitenlandse bedrijven, is het handig om te kijken of het mogelijk is om servicegericht te blijven met uw exportplan: hoe gaat het met organisatie- en personeelskosten en levertijden? Let op: het kan ook voorkomen dat de klant de producten moet retourneren. Houd hier ook rekening mee bij het plannen van uw exportplan.

Similar Posts