Business Ondernemen ZZP

Denk hier eens over na voordat je begint met jouw bedrijf

Denk hier eens over na voordat je begint met jouw bedrijf

De flits van inspiratie is een van de beste dingen bij het starten van een nieuw bedrijf. Op een dag word je wakker en heb je de simpele oplossing voor het meest vervelende probleem; en je kunt niet geloven dat niemand anders het heeft bedacht! Dus je haast je naar de garage of computer en begint je idee te onderzoeken. Voor veel van de meest iconische merken, van Ford tot Apple, is dat precies hoe deze bedrijven zijn begonnen. Maar wat zijn dingen waar je over na moet denken?

Hoeveel geld heb je nodig?

Hoe krijg je genoeg geld om je bedrijf te financieren? Het kan intimiderend zijn om je op je geld te concentreren, maar als je de cijfers aan het begin doorneemt, weet je precies wat je te wachten staat. Dit zal later zeker zijn vruchten afwerpen. Het is het beste om zo weinig mogelijk vaste kosten te hebben, zodat je geen lening aan hoeft te gaan. Ga dit wel zorgvuldig na en zeg geen nee tegen kosten die je nodig hebt om risico’s te vermijden, zoals een kredietverzekering. Tip! Laat een kredietwaardigheidscheck uitvoeren door Omzetverzekerd. Zo weet je of dat het verstandig is om de verzekering af te sluiten!

Doelgroep

Het hebben van een dienst of product om te verkopen zal je niet winstgevend maken als je geen klanten hebt die het zullen kopen. Als je van plan bent een bedrijf te starten en je weet wat je gaat verkopen, onderzoek dan voordat je begint of er een markt voor is. Identificeer wie jouw klanten zijn. Onthoud het gezegde: een product of dienst voor iedereen is een product of dienst voor niemand.

Marketing

Zelden verkoopt een bedrijf zonder een goed marketingplan. Marketing is een van de belangrijkste factoren waarom bedrijven slagen en waarom het faalt. Kies daarom het juiste marketingplatform voor jouw bedrijf en laat je hierbij eventueel informeren en assisteren door een specialist.

Similar Posts