Weetjes

Hoe u de brandveiligheid kan verbeteren

Vuur kan verraderlijk, snel en vaak onverwacht zijn. Dit kan in elk gebouw een reëel gevaar opleveren. Ook gebeurt het nog altijd dat er mensen omkomen bij een brand. Door aandacht te besteden aan brandveiligheid in uw pand is dit overlijden eenvoudig te voorkomen.

Een brandwerend plafond is het eerste waar u aan moet denken bij het brandveiliger maken van uw pand. Ze kunnen voorkomen dat een gebouw instort en zorgen ervoor dat u tijd heeft om te evacueren. Ingestorte plafonds vormen namelijk een ernstig obstakel voor evacuaties en dat kan levens kosten. We raden aan om een vrijdragend systeemplafond te installeren. Dit is naast het brandveilige aspect ook nog eens een goede manier om de akoestiek te verbeteren en bedrading bij het plafond netjes weg te werken. Als er geen hangende constructie is waaraan de systeemplaten bevestigd kunnen worden dan is een vrijdragend systeemplafond geen optie. Dan kunt u wel een metal stud plafond bestellen. Dit zijn metalen profielen die aan de muur worden gemonteerd waarop alle plafondpanelen kunnen worden bevestigd.

Brandwerende muren

Brandwerende scheidingswanden en brandwerende keerwanden zijn de beste manier om te voorkomen dat brand zich in uw pand verspreidt. Ze houden vlammen tegen, maken vluchtroutes vrij en zorgen ervoor dat branden ter plaatse kunnen worden geblust.

Brandwerende isolatie

Ook luchtkanalen, schachtwanden en pijpleidingen kunnen een rol spelen bij de verdere verspreiding van brand. De oplossing is een passende brandwerende isolatie. En in dit geval kunnen hoogwaardige materialen de doorslaggevende factor worden tussen leven en dood. Het is om deze reden uiterst belangrijk om bij iedere kamer van het pand de brandveiligheid te beoordelen en indien nodig te verbeteren.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte materialen om de brandveiligheid in uw huis te verbeteren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag bij met persoonlijk advies op maat van uw woning en budget.

Similar Posts