Weetjes

Leuke activiteiten om te ondernemen met je kind

Als ondernemer heb je het vaak druk met je bedrijf. Het is ook veel verantwoordelijkheid om een bedrijf te runnen. Maar het is ook belangrijk om genoeg tijd door te brengen met je familie en je kind of kinderen. Dit kunnen ook kleine dingetjes zijn. Quality time hoeft niet meteen een hele dag naar de dierentuin te zijn. Daarom geef ik je graag wat leuke tips voor activiteiten om samen met je kind of kinderen te ondernemen.

Educatieve spelletjes

Leerzaam speelgoed is altijd een goed idee voor je kinderen. Niet alleen zijn deze spelletjes erg leuk voor kinderen van elke leeftijd ze zijn ook nog leerzaam. Het is altijd fijn als er een gelegenheid is om je kind iets nieuws bij te leren of te helpen in de ontwikkeling. Dus heb je een peuter rondlopen, probeer bijvoorbeeld leerzaam speelgoed 2 jaar.

Kleuren

Ondernemen kan erg stressvol zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig kleurboeken voor volwassenen waar je mooie kunstwerken op kunt inkleuren. Dit kan van een Game of Thrones thema tot een tattoo thema zijn. Over bijna elk onderwerp valt wel een kleurboek voor volwassenen te vinden. Voor kinderen zijn er natuurlijk ook veel kleurboeken en kleurplaten te vinden. Op deze manier kunnen jullie samen kleuren, ontwikkelt je kind de fijne motoriek en kun jij even je gedachten op 0 zetten en ontspannen.

Een rondje fietsen

Een actievere optie is om een rondje te gaan fietsen. Zo kunnen jullie beide wat stoom afblazen. Kinderen kunnen erg veel energie hebben welke ze kwijt moeten. En jij moet zelf misschien ook wat frustraties kwijt of kunt wel wat frisse lucht gebruiken. Dan is dit de perfecte activiteit om samen te ondernemen. Zoek een leuke route door de buurt of door het bos. Of plan een leuke route langs wat weilanden om tussendoor wat leuke boerderijdieren te spotten. Het is immers lammetjes tijd!

Similar Posts