Financieel

Transitievergoeding berekenen

Indien u ervoor kiest om in loondienst te gaan, is het uiteraard mogelijk dat u ontslagen kunt worden. Het ontslag kan te maken hebben met ontevredenheid van de werkgever, maar ook met de financiële situatie van het betreffende bedrijf. 

Wanneer u, als werknemer, ontslagen wordt, heeft u in veel gevallen recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding zal helpen om de werkloze periode financieel te dekken. Hierdoor zal de kans op financiële problemen verkleind worden. Indien u meer wilt weten over deze vergoeding, raad ik u aan om onderstaande informatie te lezen.

Transitievergoeding berekenen

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van diverse factoren. Zo heeft onder meer het maandsalaris van de ontslagen werknemer invloed op de transitievergoeding. Daarbij zullen ook de aantal halve dienstjaren invloed uitoefenen op het bedrag. Dit aantal dienstjaren zal berekend worden vanaf de eerste maand van het dienstverband. Momenteel is het jaarsalaris maximaal €86.000 bruto.

Bijzondere situaties

Bijzondere situaties kunnen invloed hebben op de transitievergoeding. Hierdoor is het uitermate belangrijk om op de hoogte te zijn van uw rechten bij de transitievergoeding. 

Zo is het mogelijk dat u een periode minder zal gaan werken. In deze situatie zal u enkel een transitievergoeding ontvangen over het aantal uur dat u minder zal werken. Dit geldt echter alleen als uw werkgever heeft aangegeven dat u minder moet werken, het niet tijdelijk is en u minimaal 20% minder zal werken.

Similar Posts