Financieel Ondernemen

Zo beperk je energiekosten op de werkvloer

Meer dan 15% van het totale elektriciteitsgebruik gaat op aan verlichting. Door te kiezen voor duurzame verlichting kun je dus enorm besparen op de energierekening. Stap daarom over op led verlichting. Led is zuinig, kent een lange levensduur en heeft een hoge weerstand. Verwijder daarom tl-buizen en halogeenlampen uit het werkpand en laat alles vervangen door led verlichting. 

Investering in led verlichting zo terugverdiend

Er zijn nog altijd organisaties die niet willen overstappen op led verlichting, omdat ze de aanschaffingskosten te hoog vinden. Toch is led op de lange termijn veel voordeliger. Zo gaan led lampen jaren mee: ze houden het zeker 10 tot 15 jaar vol. Als je led licht aanschaft hoef je deze het komende decennium niet meer te vervangen. Andere soorten lichtbronnen kunnen hier niet aan tippen. Zo gaan halogeenlampen maar zo’n 2 tot 3 jaar mee, aangezien ze maar 3.500 branduren kennen. Investeer je dus in led verlichting, dan hoef je er de komende jaren geen cent meer aan uit te geven. Binnen één jaar kun je de kosten al hebben terugverdiend. 

 

Naast de lange levensduur kun je ook flink bezuinigen met led licht door het lage energieverbruik. Led verlichting verbruikt ongeveer tussen de 4 en 25 Watt. Als je dit naast andere verlichting legt is er geen competitie: CFL-verlichting verbruikt namelijk zo’n 40 Watt, en halogeenlampen kennen een verbruik tussen de 20 en 70 Watt. Door led verlichting aan te schaffen ben je dus verzekerd van laagst mogelijke energiekosten. 

De grootte van de led panelen bepalen

Led verlichting is verkrijgbaar in allerlei maten. De meeste bedrijven kiezen voor het aanleggen van led panelen. De populairste maat hierbij is het led paneel 60×60. De grootte van het paneel matcht namelijk de systeemplafondplaten die vaak in het plafond verwerkt zijn. Een hele verbouwing is dus niet nodig, je hoeft enkel een aantal platen te verwijderen en te vervangen met led verlichting.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer maten verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte kunnen andere maten gewenst zijn. Op bedrijfsverlichting.nl vindt je genoeg groottes voor iedere mogelijke werklocatie. Bovendien zijn er waterdichte led panelen zodat de verlichting ook op vochtige plekken kan worden ingezet. Het is zelfs mogelijk om de verlichting buiten te gebruiken. Waterdicht led licht is namelijk bestemd tegen allerlei weersomstandigheden en kan dus ook in de buitenlucht worden ingezet. Wil je advies ontvangen over led panelen? De lichtexperts van bedrijfsverlichting.nl hebben jarenlange ervaring en denken graag met je mee!

Productiviteit op werkvloer verhogen door lichttemperatuur

Verder heeft led verlichting nog een ander groot voordeel waar niet iedereen op de hoogte van is. Tegenwoordig zijn led lampen verstelbaar en kun je kiezen uit warm of koel licht. Uit onderzoek is gebleken dat wit licht zorgt voor een hoge productiviteit. Door de koele kleur voelen werknemers zich fris en krijgen ze meer energie. Ook verhoogt het de concentratie op de werkvloer. Het inzetten van witte led verlichting kent dus veel voordelen. Toch is het soms ook prettig om de lichttemperatuur wat warmer te maken. Door het licht te dimmen kun je namelijk extra besparen op de energierekening. 

 

Similar Posts