Ondernemen Trends Weetjes

3x productiever werken

We eisen elke dag een beetje meer van onszelf. Toch zitten er vaak maar 40 uur in een werkweek en kan iedereen wel tips gebruiken om productiever te werken. Ben jij ook benieuwd hoe je zo productief mogelijk kan werken? Lees dan snel deze tips.

  1. Maak een planning

Klinkt misschien logisch, maar er zijn veel werknemers die vergeten een goede planning te maken. Toch kan het voor veel overzicht van je taken zorgen. Maak hierin het onderscheid tussen dingen die urgent zijn en dingen die even kunnen wachten. Kun je taken in 5 minuten afronden? Doe ze dan meteen. 

 

Zet alle belangrijkste taken in je planning. Zorg er vervolgens voor dat je je ontspan momenten hebt gepland. Gedaan? Dan kan je gaan kijken naar de wat minder belangrijke taken. Maar let op: plan deze taken alleen in als je nog ruimte hebt. 

  1. Zorg voor jezelf

Je kan alleen alles uit jezelf halen als je je ook goed voelt. Lekker in je vel zitten, heeft namelijk een positieve werking op je hersenen. Voor jezelf zorgen, begint met gezond eten en drinken en voldoende bewegen. Zorg dat je de voedingsmiddelen binnenkrijgt die je nodig hebt en daarnaast voldoende water drinkt. 

 

Ook genoeg water drinken  helpt om je lichaam gezond te houden. Maar water is zo saai! Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Kies een keer voor thee met een lekker smaakje of koop een watertje met bubbels in de supermarkt. Liever alles in één? Dat kan met de waterdispenser van Brita: van plat of bruisend water tot warm of gekoeld water.

 

Naast gezond eten en drinken, heeft je lichaam ook voldoende beweging en ontspanning nodig. Ga dus gemiddeld drie keer per week naar de sportschool en doe genoeg leuke dingen tussen je werk door. 

  1. Een opgeruimde werkplek, is een opgeruimd hoofd

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je je beter kan concentreren wanneer je omgeving opgeruimd is. Heb jij een werkplek vol met papierwerk, pennen, kopjes en andere materialen? Zorg dan dat deze opgeruimd is voordat je begint. Een tip van ons: ruim je werkplek elke dag op als je klaar bent met werken. Dan start je de dag niet alleen met een heerlijk opgeruimd bureau, maar ben je ook nog eens een stuk productiever.

 

Een productievere werkdag heb je helemaal zelf in de hand. Volg deze tips en je komt al een heel eind.

Similar Posts