Ondernemen Weetjes

Verbeter je vindbaarheid online

Als jij een website hebt, wil je graag dat deze goed vindbaar is. Zeker als je website een webshop is kun je natuurlijk niks verkopen als mensen niet weten dat je bestaat. Om je vindbaarheid online in zoekmachines te verbeteren heb je een SEO expert nodig. SEO staat voor search engine optimization en een expert op dat gebied weet precies hoe die ervoor moet zorgen dat jouw website hoger komt te staan in de zoekresultaten.

SEO is voor iedereen

Of je nu wil werken aan Lokale SEO om plaatselijk goed gevonden te worden of juist wil uitbreiden naar verschillende landen. Of je nu een kleine webshop bent of een snelgroeiend bedrijf. Elk soort onderneming heeft baat bij SEO. Een goede vindbaarheid in zoekmachines geeft je meer verkeer naar je website en hoe meer verkeer, hoe vaker de kans dat een bezoeker een betalende klant word.

Wat doet de SEO expert?

Natuurlijk wil je wel wat meer weten over SEO en wat een SEO-marketeer dan doet voor je het zomaar gaat uitbesteden. Als eerst zal er onderzoek gedaan worden naar de bezoekers, doelgroep en de zoekwoorden die zij gebruiken om naar producten of diensten zoals die van jou te zoeken. Dit is de manier om erachter te komen op welke zoekwoorden gefocust moet worden om hogen in de zoekresultaten te komen bij de doelgroep.

Op basis van dit onderzoek wordt jouw website geoptimaliseerd zodat Google snapt waar jouw website over gaat. Daarnaast zijn er ook wat technische aspecten waaraan gewerkt kan worden. Google waardeert technisch goed functionerende websites namelijk beter dan websites met technische foutjes. Een laatste aspect om nu te benoemen is linkbuilding. Dit is een activiteit waarbij er linkjes worden verkregen om te stijgen in de zoekresultaten. Daarnaast kunnen deze links ook voor direct verkeer zorgen. Een dubbele win dus.

Dit is natuurlijk maar een greep uit alle activiteiten die een SEO-marketeer voor je uit handen kan nemen en wat deze voor je kan betekenen.

Similar Posts