Trends

Zo kun je het beste zomerfruit en champagne combineren

Verfrissing en verlichting staan centraal wanneer men denkt aan het zomerseizoen. De dagen worden warmer, iedereen wordt wat vrolijker en er heerst overal een gezellige sfeer. Bij zulke bijeenkomsten is het altijd fijn om lekkere versnaperingen ter beschikking te hebben. Ben je van plan een barbecue of iets dergelijks te organiseren, maar weet je geen raad over wat je moet doen voor je aperitief met wijn? Heeft u al bijvoorbeeld champagne laten bezorgen, maar weet je niet wat voor fruit hierbij past? Lees dan verder hoe je het beste zomerfruit kan combineren met de juiste champagne soort.

Champagnes en rood fruit

De zomer is een heerlijke tijd, omdat het fruit van dit seizoen zeer fris is en heerlijke aroma’s bevat. Dit kun je dus goed combineren met een frisse soort champagne! De kwaliteit van het fruit en de smaaksoorten zijn uiteraard belangrijk wanneer je deze twee gaat combineren. Dit ligt ook aan de hand van hoe je deze twee bereid. Let dus op enkele andere elementen die doorslaggevend kunnen zijn.

 

Lichte en frisse champagnes zijn een perfecte optie voor vers fruit. Denk bijvoorbeeld aan rode vrucht, voornamelijk frambozen, aardbeien, zwarte bessen, braambessen en bosvruchten. Zomers fruit, gepaard, met een levendige, volle champagne soort zorgen voor een geweldige frisse mix, wat perfect is voor een goede zomerse aperitief. Fruit dat licht gezoet is pasen heel goed bij lichte wijnen, zoals rosé champagnes. Deze zijn namelijk vol van smaak, dus ze harmoniseren heel goed met de sappigheid van aardbeien.

Champagnes en geel fruit

 

Ben je meer een liefhebber van geel fruit, zoals perziken of abrikozen, of exotische vruchten, zoals ananas en mango’s? Deze soorten gaan dan beter samen met een droge champagne. Ongeacht welke soort fruit je het lekkerst vindt (geel, wit, rood etc.), de meeste vruchten gaan heel goed samen met hartige schotels, omdat ze de aroma’s naar voren laten brengen. Denk bijvoorbeeld aan ham met meloen of bepaalde soorten kaas met vijgen. Zout-zoete combinaties gaan dus perfect samen met hele sappige champagne soorten.

Similar Posts