Weetjes

3x aandachtspunten bij het kopen van een heggenschaar

Loopt de groei van de heg in jouw tuin wel heel erg uit de hand en is het hoog tijd om deze te snoeien? Een goede heggenschaar is dan precies wat je nodig hebt. Het is goed mogelijk om een heggenschaar aan te schaffen, zodat je jouw heg goed bij kunt houden en altijd een topproduct tot jouw beschikking hebt. Met een goede schaar kun je een heg mooi recht maken, maar is het ook mogelijk om bijzondere vormen in een heg te snoeien. Waar moet je op letten bij aankoop van een heggenschaar? Hier lees je 3 aandachtspunten.

 

1: Het mes

De tuinmachineshop.nl heeft een ruim aanbod van heggenscharen met scherpe messen. Het mes is een van de belangrijkste onderdelen van een heggenschaar. Let onder andere op het type mes: het mes kan enkel- en dubbelzijdig zijn. Een dubbelzijdig mes is effectiever, omdat het takken snoeit in heen- en teruggaande beweging. Let ook op de lengte van het mes; hoe langer het mes, hoe effectiever. Tot slot is het een aanrader om naar de snijdikte te kijken. Het mes moet sterk genoeg zijn om door dikke takken heen te kunnen snijden.

 

2: De stroomvoorziening

Er zijn veel verschillende soorten heggenscharen verkrijgbaar: het grootste verschil onderling zit hem in de stroomvoorziening. Je kunt kiezen voor stroom, een accu of benzine. Een stroom heggenschaar is voorzien van een snoer die in de weg kan zitten, maar je bent wel altijd verzekerd van stroom. Je kunt ook voor een accu heggenschaar kiezen: dit biedt veel bewegingsvrijheid, maar je moet de accu wel regelmatig opladen. Een derde optie is een heggenschaar op benzine: deze zijn duurder, maar wel het meest krachtig.

 

3: Veiligheid

Let tot slot ook op de veiligheid van de heggenschaar. Zit er een snelstop op de heggenschaar en een slipkoppeling? Je bent op deze manier beter beschermd en je heggenschaar gaat ook nog eens veel langer mee.

Similar Posts